UFC

Paulo Costa: Yoel Romero je dobar čovjek, ali jako prljav borac

Paulo Costa
 Youtube screenshot
Nakon borbe u kojem je savladao Yoela Romera, time vjerojatno izborivši poziciju prvog izazivača za titulu UFC-ove srednje kategorije, Paulo Costa otkrio je svoje dojmove iz borbe, ali i o Romeru kao čovjeku.

Paulo Costa i Yoel Romero odradili su jednu od najboljih borbi 2019. godine. Brazilac je slavio nakon 15 minuta sjajne akcije, ali isto tako rijetko tko nije mogao ne primijetiti neke Romerove poteze tijekom borbe. Prije svega tu mislimo na situacije u kojima je do prednosti pokušao doći ne baš uobičajenim, rekli bismo niti poštenim metodama. Nešto o tome rekao je i sam njegov protivnik.

"On je dobar i drag čovjek, ali je prljav borac. U prvoj rundi, kad sam pogodio kroše u njegovu glavu, spustio se dolje i onda se brzo ustao. Znao sam da je osjetio moj prvi udarac i počeo sam ga loviti po Octagonu znajući da ga mogu nokautirati. Kad sam došao do te prilike, pokazao mi je prema nečemu, ne znam sad više čemu. 'Pogledaj tamo Paulo', rekao mi je i izgubio sam koncentraciju. Mislio sam da mi pokazuje kako mu je ispala zaštita za zube", ispričao je Costa tijekom gostovanje u showu Ariela Helwanija na ESPN-u.

"Ja nisam prljav borac i nisam navikao na takve stvari. Borim se čisto i pošteno pa kad se tako nešto dogodi izgubim koncentraciju. Mislio sam da se nešto dogodilo i on je to iskoristio da me pogodi u facu. Srećom je promašio i pogodio me u vrat, no izgubio sam balans i pao", nastavio je priču.

Kaže kako mu je zapravo najgore u cijeloj situaciju to što je Romero kroz cijeli tjedan bio jako dobar prema njemu i što su svi susreti prošli uz puno međusobnog poštovanja. Druga stvar koja mu je posebno zasmetala bio je udarac koljenom u područje donjeg abdomena. No, Romero je to prijavio kao udarac u međunožje, nakon čega je došao do potrebnog odmora.

"Koljeno ga nije pogodilo u testise. Pogodio sam ga u trbuh, a on je rekao da sam ga pogodio prenisko, poskočio je iza i rekao sucu da prekine. Ne znam ga dobro, no mislim da je dobar tip, ponaša se kao dobar tip, no njegov stil borbe je daleko od čistog i poštenog", rekao je Costa koji je na kraju ipak uzeo pobjedu odlukom sudaca i vjerojatno će biti idući izazivač prvaka srednje kategorije.

Linker
20. travanj 2024 09:15