UFC

Paulo Costa zbog bolesti otkazao borbu protiv Roberta Whittakera

Paulo Costa
 Joe Scarnici/Getty images/Profimedia
UFC Fight Night 188 ostao je bez svoje vrlo intrigantne glavne borbe

Robert Whittaker i Paulo Costa trebali su se naći u glavnoj borbi UFC-ovog Fight Nighta planiranog za 17. travnja, no to se neće dogoditi. Mjesec dana prije borbe, Brazilac je istu otkazao, uz objašnjenje kako se bori sa simptomima gripe koji ga onemogućuju da se za borbu pripremi na pravi način. Iz tog razloga nije imao opciju nego javiti UFC-u kako neće biti spreman.

Trenutno nije poznato što bi se moglo dogoditi s priredbom i kako će to utjecati na Whittakera, koji je borbu prihvatio unatoč tome što je s prethodne dvije pobjede osigurao poziciju prvog izazivača. Vjerovao je kako mu nakon pobjede protiv Coste nitko neće moći osporiti revanš protiv Israela Adesanye, koji mu je titulu prvaka oduzeo krajem 2019. godine. Costa se također nada revanšu borbe oko koje je u najavama bio vrlo glasan, da bi ga na kraju Adesanya zapravo relativno lako savladao.

Ovo bi se zapravo moglo svidjeti Adesanyi i njegovom timu. Naime, iz njihovog tabora došla je vijest kako se nadaju da će im idući izazivač biti Darren Till, koji se 10. travnja bori protiv Marvina Vettorija. Neka realna slika vodila je zaključku kako Till teško može doći do borbe za titulu ako i Whittaker tjedan kasnije savlada Costu, posebno jer je Englez od strane Australca prošle godine poražen. No, znajući UFC i kakav odnos imaju prema željama svojih prvaka, ukoliko Whittaker ostane bez borbe, a Till dođe do pobjede, ne bismo se začudili da "Gorilla" dobije priliku prije "Reapera", koji ju je apsolutno zaslužio.

Whittaker se još nije izjasnio oko ove borbe, ali vrlo lako je moguće kako će bivši prvak zatražiti zamjenskog protivnika, kako bi pobjedom mogao čvrsto potvrditi svoju poziciju.

Linker
26. travanj 2024 16:24