UFC

Pavlovich poziva Blaydesa da testira njegovo hrvanje: ‘Vidjet ćemo može li me on srušiti‘

Sergei Pavlovich

 Screenshot (youtube, Mma Junkie)
Sjajni ruski teškaš samouvjereno ulazi u vjerojatno najteži meč u svojoj karijeri

Izuzev UFC debija u kojem ga je porazio Alistair Overeem, Sergeija Pavlovicha ovaj vikend čeka najveći meč u karijeri. 30-godišnji ruski teškaš nakon pet uzastopnih pobjeda pokušat će poraziti i Curtisa Blaydesa, teškaša koji već godinama kotira kao ponajbolji UFC-ov teškaš.

Blaydes iza sebe ima čak 16 UFC nastupa, a upisao je 12 pobjeda i tri poraza (jedan meč vodi se kao ‘‘no contest‘‘). Porazi li Blaydesa, Pavlovich će vjerojatno biti sljedeći na redu za napad na titulu, ali morat će pričekati obračun između Jona Jonesa i Stipe Miočića. Svjestan je ipak ruski borac da ne smije razmišljati o tome unaprijed, nego da se isključivo mora fokusirati na Blaydesa.

‘‘Ne razmišljam previše o tome u ovom trenutku (o napadu na titulu, op.a.). Jedino o čemu razmišljam i jedino na što se koncentriram, jest borba koja je ispred mene.‘‘, poručio je Sergei okupljenim medijskim predstavnicima na konferenciji za medije, a potom se osvrnuo na Blaydesa.

‘‘Čeka nas pravi meč i vidjet ćemo može li me on srušiti. Vjerujem da nas čeka odličan meč. U kavezu će se naći dvojica boraca koji ne žele odustati, a svi se borimo za isti cilj. Očekujem zabavnu večer i sve vas čeka ‘show.‘‘‘, poruka je Pavlovicha za fanove.

Mnogi ovaj meč promatraju kao svojevrsni sukob stilova. Pavlovich bi trebao imati osjetnu prednost u stojci, jer radi se o borcu koji je u posljednjih pet mečeva slavio nokautom u prvoj rundi. Blaydes je s druge strane po mnogima najbolji hrvač u kategoriji i sigurno će pokušati odvesti borbu u parter.

Pavlovich je pozvao Blaydesa da testira njegovo hrvanje i vjeruje da će moći neutralizirati pokušaje sjajnog američkog teškaša. Vjerovali su i mnogi prije Pavlovicha, a čiji će stil biti dominantniji, preostaje nam vidjeti. Meć se održava u noći sa subote na nedjelju.

Linker
07. svibanj 2024 12:07