UFC

(VIDEO) Pavlovich je te večeri prošao kroz Tuivasu poput teretnog vlaka: Prisjetite se tog kratkog meča

Tai Tuivasa (lijevo) vs. Sergei Pavlovich (desno)

 Screenshot (youtube, Ufc)
Zastrašujući ruski teškaš nevjerojatnom lakoćom je porazio Tuivasu

Težak debi imao je Sergei Pavlovich pod okriljem UFC-a još u 11. mjesecu 2018. godine. Tada neporaženi ruski teškaš došao je u promociju s omjerom 12-0, a UFC ga je odmah upario s Alistairom Overeemom.

Bio je to loš potez ‘‘matchmakera‘‘ te se ispostavilo da je 26-godišnji Sergei ipak ‘‘prezelen‘‘ za takve veterane. Overeem je izdominirao Pavlovicha i završio ga je tehničkim nokautom u prvoj rundi.

Shvatili su UFC-ovi čelnici da će ovog ruskog teškaša ipak morati postepeno graditi. Pavlovich je redom rušio u prvoj rundi Marcela Golma, Mauricea Greenea i Shamila Abdurakhimova, a onda je u sedmom mjesecu prošle godine došao nešto teži test u vidu Derricka Lewisa.

Bio je to obračun dvojice ubojitih udarača, ali Pavlovich se pokazao ubojitijim i nakon samo 55 sekundi porazio je Lewisa. Protestirao je Derrick zbog prema njegovom mišljenju preranog prekida, ali Pavlovich je pobjedu zadržao i nadležna tijela nisu vidjela ništa sporno.

Tu je Sergei dokazao da je spreman za ozbiljne stvari, a UFC ga je krajem prošle godine upario s Taijem Tuivasom. Tuivasa ne samo da je opasan udarač i nokauter, nego je poznat i kao poprilično tvrd borac kojeg nije lako završiti. Ono što Tuivasi nije išlo u prilog jest činjenica da je samo tri mjeseca ranije prošao kroz pravi rat protiv Ciryla Ganea, a taj meč je izgubio nokautom u trećoj rundi.

Nije se Tai adekvatno oporavio za meč protiv borca kao što je Pavlovich i izgledao je neprepoznatljivo. Sergeija nije bilo briga za to i on je došao s jasnom namjerom, a to je bilo uništenje protivnika od prve sekunde.

54 sekunde trajao je meč Pavlovicha i Tuivase, a Sergei je upisao svoj peti nokaut u prvoj rundi zaredom. Ta pobjeda dovela ga je do trećeg mjesta u poretku izazivača unutar teške kategorije, a ovaj vikend čeka ga meč protiv Curtisa Blaydesa.

Ususret toj borbi, prisjetite se meča u kojem je Pavlovich doslovno prošao kroz Tuivasu. Snimka meča nalazi se ispod ovog teksta.

Linker
25. travanj 2024 06:18