UFC

Pena želi izvući Rondu iz mirovine: ‘Još pamtim što mi je rekla kad sam osvojila Ultimate Fighter‘

Julianna Pena

 Px Images/Alamy/Alamy/Profimedia
Nova prvakinja voljela bi legendarnoj borkinji dati priliku da ispuni obećanje

Iako joj tek slijedi revanš protiv Amande Nunes, u kojem će još jednom pobjedom morati potvrditi kako ono što je napravila početkom prosinca nije bilo iznenađenje, Julianna Pena ne može ne maštati o onome što bi joj tek moglo uslijediti. Kao prvakinja na tako što ima apsolutno pravo jer joj se otvaraju razne opcije.

Jedna joj je želja, iako itekako velika, možda ipak malo manje realna nego neke druge. Pena bi voljela odraditi borbu protiv Ronde Rousey, borkinje koja je bila prvakinja kad je ona tek zakoračila u Octagon, ali s kojom je i prije toga imala iskustva. I to ne baš pozitivnog.

Julianna je u UFC došla kao sudionica prvog ženskog Ultimate Fightera, onog u kojem su trenerice bile Ronda Rousey i Miesha Tate. Kako je bila dio Mieshinog tima, čija je inače prijateljica, Ronda nije baš bila ugodna prema njoj tijekom snimanja. To je Pena zapamtila i jako ju je motiviralo. Iako Rousey već dugo nije prvakinja pa niti aktivna borkinja, nada se Venezuelanka kako postoje nade da se ista vrati, sad kad titula više nije kod Amande Nunes.

"Bilo bi sjajno vratiti Rondu Rousey iz mirovine. Bilo bi sjajno vidjeti ju ponovno u UFC-u", rekla je Pena u razgovoru za New York Post, dodavši nešto o svom odnosu s njom: "Mi nismo prijateljice niti razgovaramo. Nije mi bilo lako s njom tijekom Ultimate Fightera. Posebno me nije voljela jer sam prijateljica s Mieshom Tate. Nije bila niti malo ljubazna prema meni."

Miesha i Julianna su još uvijek velike prijateljice. Tate je tako iz prvih redova pratila njenu pobjedu nad Amandom Nunes te u euforija istu proslavila.

Prisjetila se ipak Julianna jedne situacije s Rondom, ujedno njihovog posljednjeg razgovora, koja joj je dala motivaciju.

"Ne znam hoće li Ronda ovo priznati, budući da sam tim putem završila njen cijeli tim. No, kad sam osvojila Ultimate Fighter, Ronda mi je prišla i rekla kako ću joj priuštiti puno težu borbu nego Miesha Tate, ali da će me, kad taj jednog dođe, svejedno prebiti", ispričala je.

Gledajući kako trenutno izgleda život Ronde Rousey te kako je zbog istog prestala i s profesionalnim hrvanjem, koje je puno manje zahtjevno nego MMA, teško da se to može dogoditi. No, ima se Julianna pravo nadati, iako joj je bolje da se u potpunosti fokusira na ono što ju čeka u revanšu. Iako u svom vlasništvu ima pojas, u tu će borbu još jednom ući kao autsajder.

Linker
18. travanj 2024 19:49