UFC

Pereira uputio poruku Adesanyi: ‘Prestani tražiti izlike, sudac ti je spasio život!‘

Israel Adesanya (desno) i Alex Pereira

 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
Novi prvak UFC-ove srednje kategorije pomalo je frustriran izjavama o preranom prekidu

Gotovo svakog dana nakon UFC 281 eventa, imali ste prilike čitati barem jedan članak u kojem netko od bivših ili još uvijek aktivnih boraca daje svoj osvrt na prekid meća između Israela Adesanya i Alexa Pereire.

Neko od najučestalijih mišljenja ili da kažemo prosječno mišljenje je kako Marc Goddard nije pogriješio, ali mogao je meč pustiti malo dulje, jer ipak se radilo o borbi za titulu UFC-ovog prvaka srednje kategorije. Takvo nekako mišljenje gaji i Adesanya koji tvrdi da nije bio teže uzdrman i da mu je žao što mu sudac nije dao priliku da se proba izvući iz teške situacije.

Matt Brown istaknuo je kako bi borci radije bili izneseni na nosilima, nego izgubili ranim prekidom, a Sean O‘Malley tvrdi da je prekid uranjen samo onima koji su htjeli vidjeti Adesanyu teže nokautiranog. Alex Pereira na konferenciji za medije nakon borbe izjavio je kako se radi o apsolutno ispravnom prekidu, a nakon što se digla određena prašina, Pereira se odlučio oglasiti i putem Instagrama.

‘‘Adesanya, prestani tražiti izlike govoreći da je sudac prerano zaustavio meč. Moraš mu zahvaliti jer ti je spasio život. Zbog načina na koji si gledao prema dolje, trebao sam samo još jedan ili dva udarca povezati s koljenom u tvoju facu. Kao što sam ti rekao u ovom videu, bio si odličan protivnik i poštujem te zbog toga. Utvrdi pogreške sa svojim timom bez da oduzimaš meni zasluge. Dobit ćeš još jednu priliku. Ti si sljedeći!‘‘, poručio je Pereira koji je očito zainteresiran za još jedan meč protiv Izzyja, ali ga pomalo pogađaju Izzyjevi navodi kojima tvrdi da je sudac trebao meč pustiti nešto dulje.

Što se tiče videa koji je Pereira priložio, radi se o trenucima neposredno nakon borbe. Adesanya i Pereira nakratko su razmijenili riječi, a Izzy je još u ponedjeljak gostujući u MMA Houru otkrio što su si poručili.

‘‘Ne poznajem ga kao osobu, a nakon borbe je došao do mene i rekao mi je: ‘Hej, hej...poštovanje‘. Ja sam mu odgovorio: ‘Ne sviđaš mi se, ja se ne sviđam tebi, ali poštujem te‘. I nakon toga smo si pružili ruku.‘‘, otkrio je Izzy.

Dakle, animozitet između njih nije nestao nakon ovog meča, ali uzajamno poštovanje definitivno postoji. Sigurno će se Izzy u najavi revanša više puta osvrnuti na sami prekid, a sada i Pereira ima novu motivaciju dokazati da je uistinu zaslužio pobjedu i da ga nije sudac ‘‘počastio pobjedom‘‘. Uvod u revanš već se zakotrljao, a sada nam preostaje čekati ugovaranje revanša.

Linker
24. travanj 2024 11:57