UFC

(VIDEO) Pogledajte dosad neviđene trenutke s UFC 281 eventa: Poirier je bio poprilično ljut nakon meča

Israel Adesanya i Alex Pereira

 Screenshot (youtube, Ufc)
(VIDEO) Israel Adesanya i Alex Pereira iskazali su poštovanje jedan drugome

UFC 281 event bio je uistinu fantastičan i opravdao je sva očekivanja. Alex Pereira po mnogima je nezasluženo dobio ‘‘title shot‘‘, ali nakon dugo vremena Israel Adesanya dobio je ravnopravnog protivnika koji ga je naveo na vrlo uzbudljiv meč.

Iako je Izzy vodio 3-1 u rundama, Pereira je krenuo na sve ili ništa u posljednoj petoj i tri minute prije kraja borbe porazio je Adesanyu tehničkim nokautom. UFC-ova srednja kategorija dobila je novog prvaka, a Pereira je treći put u karijeri porazio Adesanyu.

Nakon što ga je dvaput porazio dok su obojica nastupali u kickboksu, Pereira je prešao u MMA, došao do samog vrha UFC-a i porazio Adesanyu. Njihovo rivalstvo kao i određeni animozitet vrlo su izraženi među njima dvojicom, ali nakon završetka borbe pružili su ruku jedan drugome i razmijenili par riječi.

UFC-ov ‘‘The Thrill and the Agony‘‘ (‘Uzbuđenje i agonija‘) serijal uvijek ponudi kadrove koje nismo imali priliku vidjeti u izravnom prijenosu, a pruži nam se prilika saznati i što su borci rekli jedan drugom u takvom trenutku.

Adesanya i Pereira zapravo su iskazali poštovanje jedan drugom, najavili su revanš, a Izzy je rekao ono što je još ranije u intervjuima otkrio.

‘‘Ti ne voliš mene, ja ne volim tebe, ali poštujem te.‘‘, na što se Pereira složio i iskazao poštovanje.

Posebno zanimljivo je vidjeti scene nakon borbe između Dustina Poiriera i Michaela Chandlera. Nikako Poirier i Chandler ne uspijevaju ‘‘stati na zelenu granu‘‘. Konstantno je nekakav animozitet prisutan između dvojice boraca koji inače nisu poznati po takvim stvarima, a problemi su se nastavili i nakon borbe. Chandler je došao sportski pozdraviti Poiriera, ali Dustin nije bio baš raspoložen za zagrljaj i pozdrav, jer Chandleru je zamjerao guranje prstiju u usta, kao i situaciju u kojoj je Chandler ispuhao nos prepun krvi na lice Dustina Poiriera (tijekom borbe). Chandler je uočio da Poirier nije raspoložen i brzo se odmaknuo, ali Dustin je krenuo za njim i upustili su se u raspravu.

‘‘Ovo je moja kuća. Zabio si mi prste u usta. Znaš dobro što si učinio.‘‘, govorio je Poirier koji smatra da je Chandler na taj način pokušavao doći do bolje pozicije za gušenje. Chandlera je zasmetalo što Poirier niti nakon borbe nije htio izgladiti situaciju, a Poirier je uzvratio.

‘‘Poštujem sve što si ostvario, ali ovo je moja kuća. Ova ovdje unutar koje stojiš trenutno (UFC-ov kavez).‘‘

Poirier je na kraju ipak pristao na zagrljaj i borci su se sportski pozdravili za kraj. Šteta što ovakva dva ratnika ne uspijevaju suzbiti tenzije čak niti nakon borbe, ali jednostavno ‘‘nisu kliknuli‘‘. Poirier je kasnije prigovarao i sucu Danu Miragliotti jer je dopustio Chandleru ‘‘prljave‘‘ poteze.

U sklopu spomenutog videa možete vidjeti i nekoliko kadrova iz svlačionice Israela Adesanye, a video dostupan putem YouTubea zapravo je skraćena verzija kompletnog ‘‘The Thrill and the Agonyja‘‘ koji možete u cijelosti pogledati putem UFC Fight Passa. Skraćena YouTube verzija nalazi se ispod ovog teksta.

Linker
19. travanj 2024 17:29