UFC

Petr Yan i Henry Cejudo ‘počastili‘ jedan drugog novim uvredama

Henry Cejudo i Deiveson Figueiredo

 Instagram
Pred nama je nova serija želja i pozdrava bivšeg prvaka i trenutnog privremenog prvaka

Deiveson Figueiredo napravio je promjene koje su bile potrebne da bi savladao Brandona Morena u njihovoj trećoj međusobnoj borbi te da bi tako ponovno došao do titule UFC prvaka muha kategorije. Tko zna bi li u tome uspio da u svom kutu nije imao novi tim. Erica Albarracina i Henryja Cejuda, koji se tako uspješno prebacio na trenerski posao.

Cejudu se svakako mora čestitati, posebno jer se vidi koliako se ozbiljno posvetio svojoj novoj ulozi te kako vrlo disciplinirano i detaljno radi sa svojim učenicima. To je većina i napravila, ali ne jedan čovjek. Radi se o Petru Yanu.

Jedan od najboljih boraca bantam kategorije i čovjek koji je zapravo uzeo pojas nakon što se Cejudo umirovio (da bi ga onda u onoj neslavnoj borba od Aljamaina Sterlinga izgubio), odlučio je Cejuda, s kojim se već ranije prepucavao, malo bocnuti.

"Nisam impresioniran. Mislim da se Henry Cejudo treba ostaviti trenerskog posla jednako kao što je prekinuo borilačku karijeru", napisao je Yan na Twitteru, očito s ciljem da malo "raspali" čovjeka koji je Figueireda vratio na UFC-ov tron.

Odgovor je naravno dočekao, a Cejudo ga je odradio u svom stilu.

"Varalico Yane, znam da ne želiš da se vratim jer si svjestan kako bih ti napravio neke stvarno ružne stvari", odgovor je "Triple C-a", kojim je ponovno pokušao na Yana aludirati kao na korisnika steroida.

Mnogi smatraju kako bi se Cejudo ove godine mogao vratiti borbama, ali on je već rekao što se mora dogoditi da bi do toga došlo. Da bi se vratio u USADA-in program testiranja, što je preduvjet za povratak, Cejudo od UFC-a traži garanciju velike borbe uz veliki honorar. To je ono što je potrebno da bi on dozvolio dolazak USADA-inih agenata u svoj dom, gdje živi sa suprugom i novorođenim djetetom.

Što se tiče Yana, na njemu je da se najbolje moguće pripremi za borbu protiv Aljamaina Sterlinga te da svoj privremeni pojas pretvori u onaj pravi. Borba će se dogoditi 9. travnja na UFC 273 priredbi. Nema sumnje kako će Yan, pobijedi li u toj borbi, prozvati Cejuda i pozvati ga da se vrati u Octagon te da se obračunaju i da saznamo tko je najbolji borac svijeta u bantam kategoriji.

Linker
20. travanj 2024 11:16