UFC

Deiveson Figueiredo: ‘Svakako sam za četvrtu borbu protiv Morena, ali možda ipak ne u Meksiku‘

Brandon Moreno vs. Deiveson Figueiredo

 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
Povratnik na UFC tron ipak je odustao od svoje želje koji je iznio u Octagonu

Oduševljeni Deiveson Figueiredo nije mogao sakriti svoju euforiju nakon što je pročitana sudačka odluka kojom je on vratio pojas UFC prvaka muha kategorije u svoje vlasništvo. Napravio je puno promjena da bi do toga došao, napustio je na neko vrijeme Brazil i svoju obitelj, ali sve mu se isplatilo.

Iako će nakon ove vrlo izjednačene borbe biti nezadovoljnih i naravno onih koji smatraju da njegova predstava nije bila dovoljna za skinuti prvaka s trona, njemu to ne predstavlja problem. On svoju pobjedu smatra još uvjerljivijom nego što su je prikazali suci borbe na svojim bodovnim karticama.

"Bilo je 4-1. Gledajte, pet puta sam napravio knockdown. Bilo je 4-1 i to samo zato što mi ipak nisu mogli dati baš svaku rundu",l rekao je novi/stari prvak na konferenciji za medije održanoj nakon priredbe, dok je za svog protivnika, koji je otvoreno izrazio nezadovoljstvo imao jednu rečenicu:

"Plačljiva bebica. Neka prihvati ovo i idemo dalje."

Ispravak netočnog navoda, knockdowna je ipak bilo samo tri. Dva u trećoj i jedan u posljednjoj rundi, no činjenica je da su upravo oni te runde presudili.

Ono što je svakako fer od strane Figueireda je ideja za još jednu borbu. Iako, gledajući kako njihove borbe izgledaju, koliko su zapravo izjednačeni i kompetitivni te koliko uzbuđenja nude, mogli bi se tako boriti u nedogled. Jedna ideja uz poziv na četvrtu borbu ipak je zvučala neočekivano, a to je poziv da ju odrade u Meksiku. Ipak, bit će da je to bio dio spomenute euforije te je drugačiji stav iznio kad je glava bila malo hladnija.

"Da, rekao sam prvobitno Meksiko. No, odemo li u Meksiko, možda se nikad ne vratimo. Tako da mislim kako je Brazil puno bolja opcija. Osjetio sam neku toplinu uz meksičke fanove. Volim kad ljudi viču i psuju na mene. Volim Meksiko. Toliko ga volim i cijenim da ću snimiti video gdje jedem burritose i govorim koliko ga volim, u redu?", dodao je "Daico".

U svakom slučaju, dvojac iz kategorije koju je UFC još ne tako davno razmatrao ukinuti nas je još jednom jako dobro zabavio pa zbog toga vjerojatno nikome neće smetati da ih gledamo još koji put. Možda ne sad odmah, vjerojatno tako niti neće biti, ali u budućnosti, ako se potvrde kao uistinu dvojica najboljih, četvrti čin bit će neizbježan.

Linker
19. travanj 2024 02:26