UFC

Petr Yan o Sterlingu: ‘Čovjek koji je jednom pobjegao, uvijek će bježati. On ima pileće srce‘

Petr Yan i Aljamain Sterling

 Screenshot (youtube, Mma Fighting)
Sjajni ruski borac donekle je isprao gorak okus poraza koji je doživio ranije ove godine

Nešto više od sedam mjeseci nakon gubitka pojasa zbog diskvalifikacije, Petr Yan ponovno ima UFC-ov pojas u svome vlasništvu. Radi se o privremenoj tituli prvaka, no ruski borac uspješno se vratio nakon razočaravajućeg gubitka naslova prvaka. Podsjećamo, Yan je u ožujku diskvalificiran u meču protiv Aljamaina Sterlinga zbog ilegalnog udarca koljenom.

Trebali su Sterling i Yan odraditi revanš proteklog vikenda, no Aljo je meč otkazao jer i dalje vuče probleme sa svojim vratom, konkretnije sa živcima u vratu. Cory Sandhagen uskočio je kao zamjena, a ulog je bila titula privremenog prvaka. Odličan otpor pružio je ''Sandman'', no Yan je još jednom došao do pobjede prvenstveno svojim nevjerojatnim presingom.

Logičan slijed događaja sada je revanš protiv Aljamaina Sterlinga. Nije još poznato kada će ''Funk Master'' biti spreman za nastup, no Yan smatra kako Sterling zapravo bježi od revanša.

''Ja živim u njegovoj glavi. Čovjek koji je pobjegao jednom, uvijek će iznova bježati. On ima pileće srce, dakle jako malo.'', započeo je ruski borac prilikom gostovanja u MMA Houru.

Nije tajna kako je Yanu teško pao poraz i gubitak pojasa diskvalifikacijom i nepažnjom. Činjenica je kako je ruski borac prekršio pravila i toga je i sam svjestan. Još je teže prihvatiti sve to kad se uzme u obzir koliko mu je teško doći do revanša protiv Sterlinga. Ipak, Yan se donekle smirio pobjedom protiv Sandhagena te je potvrdio da mu je sada lakše.

''Naravno, (ova pobjeda) pomaže mi da nastavim dalje. Znam da ovaj pojas nazivaju privremenim, ali u realnosti, ima iste funkcionalnosti kao i pravi. Kada dobijem priliku da ponovno prebijem Sterlinga, napravit ću to još dominantnije i neće biti dileme tko je pravi prvak.''

Borba između Sterlinga i Yana jedna je od iščekivanijih borbi unutar cijelog UFC-a, Naime, Aljamain je privukao bijes brojnih fanova svojim ponašanjem, otkazivanjem revanša, a i samim načinom na koji je do pojasa došao. S druge strane, Petr Yan sve je popularniji, a mnogi se raduju vidjeti koliko će Rus biti nabrijan u revanšu.

''Shvaćam da je to sada veća borba i ljudi ju očekuju ponovno pogledati, iako ja vjerujem da sam ga jednom već pobijedio. Onda kada potpišem ugovor, biti ću 100 posto fokusiran da to ponovno napravim. Ozbiljno ću ga ozlijediti ovaj puta.'', izjavio je ''No Mercy''.

Ipak, svjestan je Yan kako bi Sterlingov oporavak mogao potrajati još neko vrijeme te da bi se možda trebao okrenuti i nekim drugim opcijama. Jedna od takvih jeste T.J. Dillashaw. Bivši prvak bantam kategorije zapravo nikada nije niti izgubio pojas na način da ga je netko porazio. On je bez titule ostao zbog problema s dopingom. Vratio se Dillashaw nastupima u sedmom mjesecu ove godine, savladavši također Coryja Sandhagena. Dillashaw ima određenih problema s koljenom te se također trenutno oporavlja, a Petr Yan nije izbirljiv po pitanju idućeg protivnika.

''Nije me briga tko je idući. Imam pojas, imam bonuse za PPV, dajte mi bilo koga.'', za kraj je rekao privremeni prvak UFC-ove bantam kategorije.

Linker
19. travanj 2024 21:19