UFC

Petr Yan zainteresiran za revanš protiv O‘Malleyja: ‘Ako ga trebam opet pobijediti, ovog puta ću uvjerljivije‘

Petr Yan vs. Sean O‘Malley

 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
Iako je u očima mnogih fanova pobijedio, poraz mu je upisan te se sada mota vratiti pobjedama pod svaku cijenu

Petr Yan odavno već slovi kao jedan od najboljih boraca u bantam kategoriji, no u posljednja četiri nastupa ima čak tri poraza. Iako to vjerojatno nije vjeran prikaz onog što Yan zna i može, ne preostaje mu ništa drugo nego se vratiti pobjedama za što će priliku imati već ove subote.

Borba o kojoj se i danas još uvijek raspravlja jest ona između njega i Seana O‘Malleyja. Bilo je to u desetom mjesecu prošle godine na UFC 280 priredbi u Abu Dhabiju, a i dalje vlada mišljenje kako je Yan pobijedio taj meč. Rezultat se promijeniti ne može, ali može se organizirati revanš za što je Yan jako zainteresiran:

‘‘Donio sam odluku da ću krenuti naprijed, moram zaboraviti prošlost. Sada samo razmišljam o budućnosti. Uvijek želite borbu završiti što ranije, nikada ne želite ostavljati u rukama sudaca. Moj cilj je od sada finiš. Mislim da sada trebam pobijediti ovu borbu pa ćemo vidjeti što je sljedeće. Iako mislim da sam već pobijedio O‘Malleyja, ako to trebam učiniti opet, učinit ću to puno uvjerljivije‘‘, rekao je Yan jučer na press konferenciji.

Za Yana su stvari išle odlično sve do trećeg mjeseca 2021. kada je ilegalnim koljenom pogodio Aljamaina Sterlinga te na taj način izgubio pojas. Nakon toga je pobijedio Coryja Sandhagena, a zatim je Sterling u revanšu uspio pobijediti.

Iako ima tri poraza u četiri posljednja nastupa, mora se uzeti u obzir da je od njih jedan diskvalifikacijom, a dva podijeljenom sudačkom odlukom. Nitko ga nije teško dominirao i završio, tako da je sigurna stvar da će se Yan vratiti gdje je i bio. Sada samo prvo mora proći pored odličnog Dvalishvilija.

Linker
19. travanj 2024 00:21