UFC

‘Plastika i COVID glavni su kineski izvoz‘: Strickland oštro opleo po Kini, UFC-ov bantamaš sjajno je replicirao

Sean Strickland (lijevo) i Song Yadong (desno)

 Screenshot (youtube, Ufc)
Sean Strickland nerijetko kritizira Kinu i kinesku politiku

Osim po svojim borilačkim kvalitetama, Sean Strickland poznat je i po svojim kontroverznim izjavama, naročito kad su u pitanju objave na društvenim mrežama. Nerijetko se Strickland dotiče raznoraznih tema, od geopolitike do financija, ravnopravnosti spolova, transrodnih osoba itd.

Više puta je Strickland ostajao bez korisničkih računa na društvenim mrežama, ali uvijek se vrati i nastavi izazivati kontroverze. Oni koji bolje prate Seana Stricklanda, već su upoznati s činjenicom da Sean Strickland nije ljubitelj Kine i kineske politike.

Još dok je Israela Adesanyu nazivao ‘‘Kinezom‘‘, Strickland je kritizirao Kinu zbog ‘‘re-edukacijskih logora/kampova‘‘ u koje smještaju ujgurske muslimane, a zatim ih izgladnjuju i tjeraju na rad. Nerijetko Strickland kritizira Kinu, a to je napravio i prije dva dana putem Twittera.

‘‘Najveći kineski izvoz... plastika i COVID.‘‘, posprdno je napisao Sean Strickland na svom Twitter korisničkom računu.

Neki od njegovih fanova nasmijali su se toj konstataciji, drugi su mu poručili da je zaboravio navesti Adesanyu, ali mnogi smatraju da je Strickland pretjerao svojom objavom.

Song Yadong jedan je od onih kojima Stricklandova objava nije dobro sjela. Kineski borac bantam kategorije odlučio je odgovoriti na Stricklandov ‘‘tvit‘‘, a zanimljivi su ‘‘ton‘‘ i elokvencija koju je Yadong prezentirao svojim komentarom.

‘‘Hej, prvače. Poštujem tvoje borilačke vještine, ali trebali bismo pričati o činjenicama, a ne o neutemeljenim stereotipima. Kao sportaši, trebali bismo se fokusirati na ono što najbolje znamo i trebamo izbjegavamo davanje neutemeljenih komentara. Pružajmo dobar primjer, u redu?‘‘, napisao je Yadong.

Složit ćete se, Song Yadong na vrlo je lijep i adekvatan način replicirao Stricklandu, ali postoje oni koji ne vjeruju da su ovo riječi koje su došle od samog Yadonga, nego od osobe zadužene za vođenje njegovih društvenih mreža.

Tko god da stoji iza tih riječi, radi se o prikladnom odgovoru. Strickland ponekad pretjeruje se neutemeljenim izjavama i mogao bi navući probleme svojoj, ali i UFC-ovoj reputaciji.

Linker
28. travanj 2024 20:39