UFC

Laura Sanko podržala tučnjavu Stricklanda i DDP-a: ‘Više volim kad se tipovi fizički obračunaju, nego kad spominju obitelji‘

Laura Sanko (lijevo)|Sean Strickland

 Louis Grasse/Zuma Press/Profimedia | Screenshot (youtube, Tnt Sports)
UFC-ova voditeljica i komentatorica dala je zanimljiv osvrt na fizički sukob između Stricklanda i Du Plessisa

Dva tjedna dijele nas od spektakularnog UFC 297 eventa. Fanovi nestrpljivo iščekuju taj event pretežno zbog glavne borbe večeri u kojoj će se obračunati Sean Strickland i Dricus Du Plessis. UFC-ovi borci srednje kategorije borit će se za pojas prvaka koji je trenutno u vlasništvu Seana Stricklanda, a meč je postao još zanimljiviji u tjednu kada se održao UFC 296 event.

Strickland i Du Plessis izvrijeđali su jedan drugog na konferenciji za medije. Sean je optuživao Dricusa da je homoseksualac i da stupa u spolne odnose sa svojim trenerom, dok je Dricus udario tamo gdje Seana najviše boli. Južnoafrički borac podsjetio je Stricklanda na teško djetinjstvo i nasilnog oca s kojim se Strickland morao nositi kroz svoje odrastanje. Vidno je Strickland bio pogođen tim riječima, a kulminacija je nastupila tijekom UFC 296 eventa.

Dvojica boraca potukli su se na tribinama T-Mobile Arene, a UFC-ov predsjednik Dana White kasnije je preuzeo krivnju rekavši kako je on pravio raspored sjedenja te je postavio Stricklanda i Du Plessisa jako blizu jedan drugome.

Moglo se pretpostaviti da će doći do određenog fizičkog sukoba, a mnoštvo je onih koji ne podržavaju takve incidente i smatraju ih lošim za reputaciju ovog sporta. UFC-ova komentatorica i analitičarka, Laura Sanko, ne slaže se s tom konstatacijom. Naime, Sanko smatra kako je fizički obračun bolje rješenje od verbalnih sukoba u kojima se spominju tuđe obitelji, teška djetinjstva itd.

‘‘Shvaćam u kakvom smo sportu. Ja zapravo više preferiram kad se tipovi fizički obračunaju, nego kad rade ovakva sranja, ako ću biti iskrena.‘‘, započela je Sanko u podcastu Michaela Bispinga, a pritom je aludirala kako ne voli ‘‘trash talk‘‘ koji prelazi granice dobrog ukusa.

‘‘Kad se borci fizički obračunaju, obitelji nisu upletene i ne spominju se. Na taj način ne dolazi do izjava i montiranih fotografija koje godinama ostaju na internetu, a vaša djeca ih mogu pronaći.‘‘, rekla je Sanko.

Laura se očito oštro protivi takozvanim ‘‘memeovima‘‘ i citatima koji počnu kružiti društvenim mrežama nakon konferencija za medije koje obiluju ‘‘trash talkom‘‘, spominjanjem tuđih obiteljskih članova itd.

Tijekom podcasta s Michaelom Bisping, Sanko je dodala kako ne podržava Stricklandove dvostruke standarde. Sean je kritizirao Du Plessisa jer je navodno prešao granicu svojim ‘‘trash talkom‘‘, ali istovremeno je Strickland ismijavao otvoreni brak Seana O‘Malleyja i njegove žene, a ne trebamo niti ponavljati kakve je riječi upućivao Ianu Garryju i njegovoj supruzi Layli Machado Garry.

Ipak, uputila je Sanko i određene komplimente na račun Seana Stricklanda. Društvenim mrežama proteklih dana kruži podcast Thea Vona u kojem je Strickland otvoreno pričao o svom teškom djetinjstvu, a zatim se i rasplakao tijekom tog podcasta. Sanko smatra da se radi o pohvalnom i hrabrom potezu UFC-ovog prvaka srednje kategorije.

‘‘Slušajte, ja sam veliki fan Seana kao borca i osobe. Gledala sam njegov podcast s Theom Vonom i pomislila sam kako se radi o jako dirljivoj priči, cijenim ga (Stricklanda) zbog toga. Smatram da je bio iskren i otvoren, a pokazujući svoje rane, pomoći će mnogim ljudima.‘‘, zaključila je Laura Sanko.

Njeno kompletno gostovanje u podcastu Michaela Bispinga možete pogledati u videu ispod ovog teksta.

Linker
18. travanj 2024 17:11