UFC

Pobjednik teškaškog Ultimate Fightera nakon dvije godine napokon u Octagonu

Juan Espino
 screenshot
Dvije godine nakon osvajanja teškaškog Ultimate Fightera, Juan Espino odradit će drugu UFC borbu

Španjolski teškaš Juan Espino oduševio je sve svojim nastupom u 28. sezoni Ultimate Fightera, onoj u kojoj su napokon dočekani nastupi boraca teške kategorije. "El Guapo" je bez većih poteškoća dominantno prošao kroz turnir i očekivalo se da bi mogao odmah napraviti probleme većini UFC-ovih teškaša. Jedini problem bile su godine, budući da je nedugo prije toga napunio 38 pa su se gotovo svi pitali gdje je bio do tada, ali su isto tako vjerovali da ima vremena u par godina napraviti dobar posao. No, svoj prvi pravi UFC nastup čekao je gotovo dvije godine.

Espino je u spomenutom razdoblju prošao kroz nekoliko operacija ruke da bi napokon bio spreman i to će se sada dogoditi. Iako će idućeg mjeseca navršiti 40 godina, ovaj borac profesionalnog omjera 9-1 pokušat će napraviti dobar posao u Octagonu, a odrađivanjem istog bi trebao krenuti već 26. rujna, nastupom na Fight Islandu, na velikoj UFC 253 priredbi. Tamo će mu se suprotstaviti Jeff Hughes.

32-godišnji Hughes (10-3, 0-2 UFC) je glavni trening partner Stipe Miočića, no u dosadašnjoj UFC karijeri nije se proslavio. Ugovor je izborio putem "Contender Seriesa", da bi u Octagonu nakon toga bivao dva puta poražen, dok je borba protiv Todda Duffeeja prekinuta radi nehotičnog uboda u oko. Ova borba vjerojatno mu je posljednja prilika za dokazivanje i ostanak u promociji.

Ipak, pažnja će biti na Espinu, budući da je ovaj snažni momak s Kanarskh otoka oduševio sve koji su pratili spomenutu sezone Ultimate Fightera. Uistinu je velika šteta da će uskoro ući već u peto desetljeće jer je riječ o sjajnom borcu. Koliko još može i gdje mu je granica, saznat ćemo vjerojatno već kroz narednih borbu ili dvije.

Ispod teksta možete pogledati njegov nastup s finala Ultimate Fightera.

Linker
22. travanj 2024 04:26