UFC

Podijeljena su četiri bonusa: Diaz odlazi s dodatnih 50 tisuća dolara, Chimaev očekivano bez bonusa

Nate Diaz i Tony Ferguson

 Screenshot (twitter, Ufc)
Čini se kako je UFC kaznio Khamzata Chimaeva zbog pada na vagi

UFC 279 event završio je velikom pobjedom Natea Diaza i njegovim oproštajem od UFC-a. Diaz je u četvrtoj rundi završio Tonyja Fergusona ‘‘submissionom‘‘ (giljotina), a UFC ga je dodatno nagradio za taj poduhvat.

Naime, Diaz je jedan od ukupno četvero dobitnika bonusa za najbolju izvedbu na sinoćnjoj UFC 279 priredbi. Nateu je to 17. bonus u cjelokupnoj UFC karijeri (27 mečeva), a time je ostao na trećem mjestu iza Charlesa Oliveire i Donalda Cerronea koji su 18 puta nagrađeni bonusom.

Khamzat Chimaev za svoj uraganski nastup protiv Kevina Hollanda nije nagrađen bonusom, ali vjerojatno se radi o svojevrsnoj kazni od strane UFC-a zbog velikog pada na vagi. Chimaev se trebao boriti protiv Diaza, ali pad na vagi doveo je do promjena na ‘‘fight cardu‘‘.

Preostala tri dodijeljena bonusa u iznosima od 50 tisuća dolara otišla su u ruke Irene Aldane, Johnnyja Walkera i Jailtona Almeide. Irene Aldana upisala je pobjedu nokautom u trećoj rundi, a radi se o zbilja nesvakidašnjem potezu kojim je završila Macy Chiasson.

Aldana je bila u donjoj poziciji u parteru, a Chiasson se pridigla na noge. ‘‘Upkickom‘‘ je Aldana pogodila Chiasson ravno u jetru i Chiasson nije mogla nastaviti meč nakon toga. Zasluženo je Aldana uzela bonus jer nikad nitko unutar UFC-a nije pobijedio ‘‘upkickom‘‘ u tijelo protivnice/ka. Četvrti put u karijeri Aldana je uzela bonus.

Jailton Almeida pružio je sjajan nastup protiv Antona Turkalja od prve do posljednje sekunde. Ukupno tri rušenja upisao je Brazilac, a borbu je završio ‘‘submissionom‘‘ (RNC) krajem prve runde. Ovo mu je prvi bonus u trećem UFC nastupu.

Johnny Walker vratio se pobjedama nakon gotovo dvije godine i slavlja nad Ryanom Spann. Brazilac je gušenjem prisilio Cutelabu na predaju u prvoj rundi i time je došao do svog četvrtog UFC bonusa. Walker je u prva tri nastupa osvojio tri bonusa, ali nakon toga upao je u crni niz.

Bonus za najbolju borbu večeri nitko nije osvojio.

Linker
22. travanj 2024 06:16