UFC

(VIDEO) Chimaev nakon pobjede poručio američkoj publici: ‘Ovo je Čečenija i nitko me ne može zaustaviti!‘

Khamzat Chimaev

 Screenshot (youtube, Ufc)
Khamzat je dočekao svoju priliku da uzvrati na sve kritike koje je zaprimao posljednjih nekoliko dana

Koliko je ‘‘hejtera‘‘ i mržnje navukao Khamzat Chimaev na sebe kroz proteklih nekoliko dana. Sjajni UFC-ov Čečen sa švedskom adresom zakačio se tijekom tjedna redom s Paulom Costom, Kevinom Hollandom i Nateom Diazom, a sve je začinio prekoračenje gornje granice velter kategorije za čak 3,4 kilograma.

‘‘Preko noći‘‘ Khamzat je postao jedan od trenutno najomraženijih boraca u promociji, a na ceremonijalnom vaganju glasno je izviždan. Chimaev je publici uzvratio pokazivanjem srednjeg prsta, a svojih ‘‘pet minuta‘‘ dočekao je jutros unutar UFC-ova kaveza.

Zapravo je to bilo Khamzatovih dvije minute i 13 sekundi, a ne pet minuta, jer toliko mu je trebalo da prođe kroz Kevina Hollanda. Odmah na samom početku borbe Chimaev je srušio američkog borca, Holland se pokušao izvući iz raznih podređenih pozicija, ali Chimaev ga je na koncu prisilio na predaju ‘‘D‘arce gušenjem‘‘.

Time je Khamzat podsjetio koliko je zapravo dobar borac, a nakon pobjede nad Hollandom, publika u T-Mobile Areni ponovno ga je izviždala, a Chimaev je zgrabio mikrofon i uzvratio im:

‘‘Što sada? Što imate za reći? Razvalio sam sve vaše dečke, ovo je Čečenija!‘‘, zatim je uzeo par sekundi predaha dok je Rogan govorio, a onda je nastavio u svom stilu.

‘‘Ja sam najopasniji tip ovdje. Dolazim po sve i sve ću ih poubijati. Proći ću kroz svakog, nitko me ne može zaustaviti. Umrijet ću u kavezu, nikata ne napuštam kavez, to je moj dom.‘‘, dodao je izuzetno nabrijani Khamzat.

Chimaev je lakoćom završio Hollanda i prisilio ga na predaju, a Kevin Holland inače je nositelj crnog BJJ pojasa, dok je Chimaev službeno na ljubičastom pojasu. Khamzat je objasnio kako je uspio tako lako izdominirati Hollanda, a sebe je usporedio i s dvama istinskim legendama borilačkog sporta.

‘‘Moj trener je Allan Nascimento, najbolji grappler i najbolji jitser na svijetu. Oni me čine ovakvim. Idem po sve crne pojaseve u UFC-u, ja sam crni pojas ovdje. Moj boksački trener također je najbolji i ja sam najbolji boksač. Ja sam Mike Tyson, ja sam Muhammad Ali!‘‘

U nastavku razgovora s Roganom, Chimaev je dodao kako planira napadati titule u velteru i srednjoj kategoriji, a za kraj se zahvalio svima.

‘‘Želim se zahvaliti svojoj Švedskoj i Čečeniji. Volim vas ljudi, znam da me podržavate. Čujem puno ljudi koji sada pljuju po meni, ali znam da me volite, pogotovo vi kod kuće (u Švedskoj i Čečeniji), osjetim to.‘‘, završio je Khamzat, a kroz cijeli razgovor s Roganom, publika ga je popratila negodovanjem i zvižducima.

Možda će se Khamzat Chimaev jednostavno morati pomiriti s novom stigmom ‘‘lošeg dečka‘‘ i na tome graditi svoj brand. Čini se kako njegov ponajbolji prijatelj Darren Till već uživa u takvom imidžu.

‘‘Pozdravite ‘loše dečke‘‘‘, napisao je Till u sklopu objave na svom Instagram profilu i priložio je pregršt zanimljivih fotografija i ‘‘memeova‘‘ koji su ovih dana kružili društvenim mrežama.

‘‘Smesh bros‘‘ ekipa na kraju odlazi kući u pobjedničkom raspoloženju, a hoće li ovaj ‘‘hejt‘‘ prema Chimaevu potrajati ili će ponovno pridobiti naklonost MMA fanova, vrijeme će nam pokazati.

Linker
20. travanj 2024 14:10