UFC

Podijeljena su četiri bonusa u Atlantic Cityju: Nate ‘The Train‘ postao je pravi stroj za bonuse, 50 tisuća dolara dobio i Turkalj

Nate Landwehr

 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
Dana White i UFC nagradili su četvoricu boraca dodatnim iznosom od 50 tisuća američkih dolara

Sinoć održani UFC on ESPN 54 event nije pretjerano oduševljavao onim što se nudilo ‘‘na papiru‘‘. Nedostajali su borci iz kategorije najzvučnijih imena, a drugi puta zaredom imali smo event koji predvode žene, što nerijetko odbija određenu grupu fanova.

Međutim, UFC-ov uskršnji event nadmašio je očekivanja. Jako dobre mečeve mogli smo gledati u sklopu te priredbe i vjerujemo kako Dani Whiteu nije bilo lako odabrati dobitnike bonuse. Mogao je White možda i odriješiti kesu te podijeliti nešto više bonusa od uobičajena četiri, ali UFC-ov predsjednik ipak se zadržao na četiri dodijeljena bonusa.

Bonus za najbolju borbu večeri otišao je u ruke Ibe Aslana i Antona Turkalja. Dvojica poluteškaša nastupili su na preliminarnom dijelu ovog eventa i ponudili su uistinu fantastičan meč. Anton Turkalj bio je ‘‘stjeran u kut‘‘ nakon tri uzastopna poraza i morao je dati sve od sebe da izbjegne poraz u ovom meču.

Šveđanin hrvatskih korijena od prve sekunde krenuo je agresivno, tražio je priliku za nokaut, a samopouzdanje je temeljio na pobjedu koju je upisao protiv Aslana u osmom mjesecu 2020. godine. Nažalost po Turkalja, Turčin je izdržavao njegove nalete, uzvraćao je udarce, a na koncu je došao do pobjede. Aslan je sjajno pogodio desnim krošeom u trećoj rundi, poslao je Turkalja na tlo, a sudac je prekinuo meč ne dopustivši Aslanu da nanosi dodatnu štetu. Jako dobar meč, ali šteta zbog četvrtog uzastopnog poraza Antona Turkalja. Male su šanse da će zadržati svoje mjesto u UFC-u.

Bonusi za najbolju izvedbu večeri otišli su u ruke Dennisa Buzukje i Natea Landwehra. Buzukja, američki borac albanskih korijena pružio je sjajnu predstavu protiv Connora Mathewsa. Tehničkim nokautom u trećoj rundi slavio je Buzukja i tako je prekinuo niz od dva uzastopna poraza. Ovo je njegova prva pobjeda pod okriljem UFC-a i dugo će pamtiti ovu večer, jer kući odnosi dodatnih 50 tisuća američkih dolara.

Nate ‘‘The Train‘‘ Landwehr po tko zna koji put oduševio je svojim nastupom. Nevjerojatno uzbudljivi borac perolake kategorije nije dobro otvorio borbu protiv Jamalla Emmersa. Sjajno je Emmers kontrolirao distancu, nije dopuštao Landwehr previše prilika, ali Nate je zapravo trebao vremena za postići ‘‘radnu temperaturu‘‘. Kako je runda odmicala, Landwehr je sve više pritiskao i sve frekventnije pogađao.

Krajem prve runde Nate je sjajno povezao desni aperkat i desni kroše nakon čega je uzdrmani Emmers završio na tlu. Landwehr je s nekoliko udaraca iz gornje pozicije dovršio posao, zatim je licem preplavljenim krvlju skočio na ogradu kaveza i pobjedu proslavio s euforičnim navijačima koji jednostavno ne mogu ne voljeti Natea ‘‘The Traina‘‘ Landwehra. 35-godišnjem Landwehru ovo je četvrti bonus u posljednjih pet nastupa.

Linker
31. ožujak 2024 09:23