UFC

(FOTO) Pogledajte groznu infekciju s kojom se Benoit Saint Denis morao boriti prije meča života

Benoit Saint Denis

 Thomas Baron/AFP/Profimedia
Francuz u ekskluzivnom intervjuu otkriva što se točno desilo u tjednu borbe: ‘To ti je Murphyjev zakon, zar ne?“

UFC 299 event koji se održao prije nešto manje od dva tjedna, već od prve borbe na programu ponudio je borilački spektakl, a nagradu za najbolju borbu večeri odnijeli su Dustin Poirier i Benoit St. Denis te su doma ponijeli dodatnih 50 tisuća američkih dolara. Jedna od iščekivanijih borbi u Miamiju nije razočarala, od samog starta veteran Poirier pokazivao je da nije još spreman da bude otpisan iako se u prvoj rundi dobrano namučio sa St. Denisom. Druga runda, ujedno i posljednja, završava brutalnim nokautom i ‘‘Diamond“ još jednom dokazuje od čega je napravljen.

Naravno, kako to biva, poraženi borci gotovo uvijek imaju spremne razloge (izlike) koji su negativno utjecali na njihovu izvedbu. Benoit Saint Denis u razgovoru s Arielom Helwanijem otkrio je kako se mučio s bakterijskom infekcijom tijekom ‘‘fight week‘‘, a radi se o infekciji stafilokokom.

‘‘Imao sam gotovo savršenu pripremu za meč, no onda je u tjednu borbe uslijedio stafilokok. Bilo je vrlo teško, konstantno sam bio umoran, a tu je bio i višak kilograma, nekih 2 kg s kojima sam se namučio da ih skinem. Ovdje je sigurno odmogao i antibiotik koji sam morao uzimati te sam na kraju platio cijenu.

Protiv ovakvog borca kao što je Dustin, moraš biti na 110 posto. Ne umanjujem njegovu pobjedu i sada mi preostaje vratiti se na prave staze te se nadam da ćemo se ponovno susresti u kavezu.“

Popratno na ovu izjavu, Helwani postavlja pitanje kada je točno prvi put primijetio stafilokok na svome tijelu.

‘‘Nećeš mi vjerovati, ali na zadnjem sparingu prije odlaska u Miami, to ti je Murphyjev zakon, zar ne?“ odgovorio je uz pratnju smijeha.

Priložio je i slike kao dokaz koje možete pogledati u nastavku članka.

Svakako se možemo nakloniti St. Denisu zbog njegove srčanosti i želje da ipak odradi meč te ne poremeti planove organizatorima. Kako sam kaže, najbitnije mu je bilo pružiti fanovima spektakl i upravo to je i uspio. Unatoč porazu, ‘‘dionice‘‘ mu svejedno nisu znatno pale. Dolazimo do pitanja što dalje po pitanju obojice, Poirier može početi maštati o ponovnom napadu na titulu, dok Francuz ponovno mora proći kroz sito i rešeto, no njega ne možemo nikad otpisati i znamo da će idući puta opet pružiti borbu za pamćenje.

Linker
26. travanj 2024 04:38