UFC

Dustin Poirier odgovorio Makhachevu: ‘Zaslužujem napasti titulu, za ovaj sport sam napravio više nego on‘

 Dustin Poirier

 Carmen Mandato/Getty images/Profimedia
Amerikanca komentari nisu obeshrabrili i siguran je u sebe: ‘ To je jedino što mi preostaje da se upišem zlatnim slovima u povijest MMA-a‘

Nakon Poirierovog spektakularnog nokauta Benoita Saint Denisa na UFC-u 299 ovog mjeseca, aktualni prvak lake kategorije, Makhachev rekao je MMA Junkieju da se želi boriti s “Dijamantom” sljedeće, idealno na UFC-u 302, 1. lipnja.

Dosad smo naučili da Dustina Poiriera nikad ne smijemo otpisivati i u to smo se uvjerili iznova nakon njegovog briljantnog nastupa u borbi večeri na UFC-u 299. Makhachev odmah u startu komentira kako bi borba s Amerikancem bila zaista nezaslužena, te bi poštenije bilo čekati pobjednike iz nadolazećih UFC 300 mečeva Charlesa Oliveire protiv Armana Tsarukyana i Justina Gaethjea protiv Maxa Hollowaya, no sve je stvar u tajmingu.

Poirier se ne uznemirava zbog omalovažavanja Makhacheva i ne slaže se da bi dobio nezasluženu priliku s obzirom na njegov cjelokupni staž u MMA-u.

"To je njegovo mišljenje", rekao je Poirier za Mackenzie Salmon iz USA TODAY Sports.

“Napravio sam više u sportu mješovitih borilačkih vještina od njega. Dugo sam tu. Radio sam ovo prije nego što je to bilo „cool“, a još uvijek sam ovdje i to na najvišoj razini. Mogu pobijediti bilo koga na svijetu i nadam se da je on sljedeći.”

"Sto posto je to ono što želim", rekao je Poirier.

“Ako bih mogao birati borbu, borbu za naslov – to je moj izbor. To je ono što želim."

Poirier, 35, u UFC-u je od siječnja 2011. U tom je razdoblju gledali smo ga u bezbroj nezaboravnih borbi te je trenutno izjednačen s najvećim brojem pobjeda nokautom u povijesti UFC-a u lakoj kategoriji.

Unatoč „Dijamantovim“ uspjesima, nikada nije došao do UFC-ovog zlata te u obje prilike za titulu ostao je kratak i gubio predajom, protiv Khabiba Nurmagomedova na UFC-u 242 u rujnu 2019., te protiv Charlesa Oliviere na UFC-u 269 u prosincu 2021.

Poirier smatra vjeruje kako je treća, sreća i da je to jedino što mu je preostalo kako bi se zacementirao kao legenda u svijetu borilačkih vještina.

„To je jedino što mi preostaje da se upišem zlatnim slovima u povijest MMA-a“ rekao je Poirier.

“Napravio sam sve ostalo u sportu mješovitih borilačkih vještina. Stvorio sam posao - više poduzeća. Bio sam glavna borba večeri mnogo puta. Bio sam 30 puta u UFC oktogonu. Napravio sam sve što sam naumio osim osvajanja titule i to je jedino što mi preostaje i to je ono što želim.”

Najveći pobjednici UFC-a 299 smo zapravo mi obožavatelji, jer se otvorila prilika da vidimo izvrsnu borbu za titulu između Poiriera i Dagestanca te je to meč za koji znamo da ne postoji šansa da završi odlukom sudaca.

Linker
27. travanj 2024 02:01