UFC

Pogledajte što mu je trener savjetovao nakon 2. runde: ‘ Rekao sam mu da se prestane tući i izigravati uličnog borca...‘

Khamzat Chimaev

 Screenshot (Youtube, Ufc273)
Savjete iz kuta Khamzat nije poslušao.

Trener od Khamzata Chimaeva, Andreas Michael, nije bio nimalo zadovoljan onime što je vidio od svojeg pulena u prve dvije runde u borbi protiv Gilberta Burnsa. Iako je Chimaev bolje otvorio borbu poslavši Burnsa na pod već u prvoj rundi, druga runda protekla je u malo drugačijem svijetlu gdje je Burns odveo Chimaeva u jednu bespoštednu borbu i izmjene udaraca od kojih su oba borca završila na podu. Chimaevom treneru se nije svidjelo ono što je vidio te sukladno tome savjetovao svog borca na kraju druge runde.

"Ljudi su me pitali što sam rekao Khamzatu u pauzi između druge i treće runde. Rekao sam mu da se prestane tući i izigravati uličnog borca već da bira udarce pametnije i time si olakša posao. Ovo je lagana borba ako biraš udarce i imaš strpljenja. Nemoj si nepotrebno otežavati."

Vrlo zreli savjeti dolazili su od strane Andreasa jer ziheraški pristup bi definitivno bio pametniji u ovom slučaju nego riskirati nekakav nepotreban nokaut i izgubiti borbu. A upravo to se zamalo i dogodilo.

"Trebao je držati distancu prednjim direktom, ponekad baciti zadnju ruku i ne dopuštati Gilbertu ulazak i priliku za razmjenu udaraca. To je ono što sam od njega tražio. Neka prestane davati šou fanovima i neka počne voditi jednostavnu i dosadnu borbu."

Ono što je sigurno je da su oba borca priuštila borbu za pamćenje bez ikakvog kalkuliranja i ziheraških pristupa. Dana White je zbog toga oba borca nagradio bonusom za pobjedu, što je prava rijetkost.

Neki smatraju da je Burns možda i pokraden u ovom meču u kojemu je čak i statistika bila na njegovoj strani. Zbog vrlo izjednačene borbe bačena je doza skepticizma u smjeru mladog Čečena pošto je publika očekivala puno jednostraniju borbu, a vjerojatno i prekid od strane Chimaeva. Iako 'Hype train' nije ugašen, fanovi više nisu sigurno može li Khamzat ozbiljnije ugroziti Usmana, a vjerojatno mu niti kladionice više neće ukazivati toliko povjerenje.

Sve u svemu, borci su nam pružili odličnu borbu, a Khamzatu neka ovo bude lekcija da se drugi put taktički bolje pripremi te da ne podcjenjuje više svoje protivnike.

Linker
19. travanj 2024 23:51