UFC

Gilbert Burns obratio se fanovima: ‘Neću stati dok ne osvojim pojas!‘

Gilbert Burns

 Louis Grasse/Shutterstock Editorial/Profimedia
Sjajni brazilski velteraš ne odustaje od svojih ambicija

Iako je Gilbert Burns izgubio na UFC eventu od osjetno lošije rangiranog Khamzata Chimaeva, razočaranje kod Brazilca nije bilo prisutno ili barem nije bilo vidljivo.

''Durinho'' je nakon takvog meča i otpora koji je pružio borcu kojeg su svi izbjegavali, mogao samo biti ponosan. Khamzat Chimaev uoči meča protiv Burnsa za mnoge je bio nezahvalan protivnik. 11. mjesto u poretku izazivača nije pozicija pri samom vrhu, a radilo se o borcu kojeg su mnogi već tada vidjeli kao sigurnog prvaka u budućnosti.

Burns je meč prihvatio, iako pobjedom nije imao puno toga za dobiti. Brazilac je odavno poznat kao borac koji će se pristati na bilo kakav meč, a spreman je uskakati i na ''short notice''. Mogao je Gilbert odbiti ovu borbu i pametnije čuvati svoju poziciju, ali to jednostavno nije u skladu s njegovim borilačkim mentalitetom.

Brazilac je pravi pakao pružio Chimaevu kroz 15 minuta meča i osvojio je srca mnogih fanova koji su ovaj meč gledali samo kako bi svjedočili potencijalno novoj dominantnoj pobjedi sjajnog Čečena. Borba je bila toliko napeta da postoji određeni broj fanova koji smatraju da je Burns i pokraden, ali Gilbert prihvaća svoj poraz. Njegov cilj međutim i dlaje je isti.

''Imao sam pregršt zabave jučer, ali nažalost nije bilo dovoljno za pobjedu. Poštovanje mojoj obitelji, tima, sponzorima i fanovima za podršku. Volim vas sve.'', započeo je Burns s obraćanjem fanovima, a zatim je nastavio.

''Još jedna lekcija naučena! Neću stati dok ne osvojim pojas! Hvala Bogu na još jednoj prilici da radim ono što volim. Zahvala i svima iz UFC, osiguranju, doktorima i Dana Whiteu, jer užitak je boriti se za ovu kompaniju. Sva slava pripada Bogu!''

Nema sumnje kako Burns i dalje pripada samom vrhu kategorije. Poraze je doživljavao i ranije, ali uvijek se vraćao jači. Vremena za osvojiti pojas još uvijek, a simpatični ''Durinho'' nakon meča s Chimaevom, zasigurno je pridobio brojne fanove, iako ako ste fan ovog sporta, vjerojatno ste već i bili fan borca kao što je Gilbert Burns.

Linker
19. travanj 2024 10:28