UFC

Poirier: 'Kada pobijedim Khabiba, postat ću najbolji MMA borac u povijesti lake kategorije'

Dustin Poirier i Khabib Nurmagomedov
 screenshot
Za Dustina Poiriera je meč protiv Khabiba Nurmagomedova na UFC-u 242 puno više od dvoboja za ujedinjenje titula. On smatra da bi slavljem protiv neporaženog Rusa postao najbolji borac lake kategorije u povijesti ili G.O.A.T.

"Ovo je povijest, ovo je jako velik meč!", izjavio je Poirier upitan o značaju koji dvoboj u Saudijskoj Arabiji ima za njega.

"Kada izađem u kavez i pobijedim Khabiba, više se neće nitko pitati jesam li najbolji borac lake kategorije u UFC-u! Tada će se pitati jesam li najbolji borac lake kategorije ikada u MMA sportu s obzirom na niz koji imam iza sebe", dodaje "Dijamant".

Neki će reći da Amerikanac ima puno pravo tvrditi upravo to s obzirom na impresivan niz pobjeda koje je ubilježio protiv imena koja imaju veliku težinu.

"Max Holloway, Anthony Pettis, Eddie Alvarez, Khabib Nurmagomedov...pobijediti te tipove zaredom u glavnim borbama večeri. Konstantno pobjeđivati...to je najbolji niz u povijesti lake kategorije", vjeruje Poirier i nastavlja:

"Ako uspijem pobijediti Khabiba, ja sam najbolji borac svijeta u lakoj kategoriji koji je ikada navukao rukavice od četiri unce."

Mnogi se naravno neće složiti s Poirierom jer je kroz svoju karijeru imao i neke poraze, a tu je i čitav niz velikana koji su već ušli u povijest ove divizije, a koji sigurno pripadaju razgovoru o najboljem ikada. Član American Top Teama vjeruje da će meč protiv dagestanskog "Orla" biti tek početak njegovog kraljevanja.

"Ovo će biti tek početak. Ovom pobjedom ću zaraditi ujedinjeni pojas. Ali je ovo i meč kojim ću upisati svoje ime debelim slovima u povijest MMA sporta. Radi ove pobjede, zauvijek će me gledati kao dio onih koji pripadaju najboljima od najboljih u slobodnoj borbu. Ali tek mi je 30 godina i vjerujem da su najbolji mečevi ispred mene. Tek sada krećem u svoj niz. Ovo je samo početak kraljevanja Dijamanta", zaključuje Poirier.

"Dijamant" trenutačno ima 25 pobjeda i 5 poraza u profesionalnoj karijeri. Protiv Nurmagomedova će ukrstiti rukavice idućeg vikenda na UFC-u 242 u Saudijskoj Arabiji.

Linker
03. svibanj 2024 02:14