UFC

Pokušaj skidanja UFC-a s trona? Ariel Helwani tvrdi kako se osniva MMA liga

Ariel Helwani
 Screenshot (youtube, Mma Hour)
UFC godinama vlada MMA-om i nameće se kao najbolja MMA promocija, no u planu je nešto drukčije

Sada davne 1993. godine osnovana je Ultimate Fighting Championship organizacija. Iako su dugo godina lutali, neko vrijeme bili i pred gašenjem, UFC se uspio nametnuti kao vodeća svjetska MMA promocija, naročito nakon što su se ugasile promocije kao što su bili legendarni PRIDE ili Strikeforce.

MMA fanovi na UFC-ove prvake gledaju kao na najbolje borce svijeta. Iako postoji još niz drugih MMA promocija koje imaju visokokvalitetne borce, jednostavno je UFC na glasu kao okupljalište onih najboljih, same kreme ovog sporta. Sve to dovelo je i do određenog monopola gdje je sve više nezadovoljnih boraca, a godinama se vuku priče o lošim plaćama, neizdašnim sponzorskim ugovorima i slično.

UFC si takve stvari može dopuštati jer uživaju reputaciju najbolje promocije i mnogobrojni borci koji pucaju na sam vrh jednostavno žele nastupati pod njihovim okriljem. Bellator, ONE Championship i slične organizacije također mogu pružiti slične uvjete, no rijetki su oni koji prvake Bellatora i ONE-a smatraju najboljim borcima na svijetu.

Prema navodima Ariela Helwanija, čini se kako je u planu pokretanje novog projekta koji bi trebao parirati UFC-u, a možda čak i preuzeti primat u svjetskom MMA-u. Poznati MMA reporter putem Twittera podijelio je dio svoje kolumne rekavši kako bi taj projekt mogao protresti cijelu MMA industriju. U svojoj kolumni napisao je konkretnije informacije.

''Prema izvorima, brojni utjecajni individualci udružili su se kako bi kreirali novu MMA ligu koja će biti strukturirana slično kao NBA/NHL/NFL, a ne kao tipična MMA promocija. Ta nova liga uključivala bi udruženje sportaša koje bi uvjetovalo ''fifti-fifti'' raspodjelu prihoda, garantirala bi ugovore, zdravstveno osiguranje tokom i nakon karijere te mirovinski plan. Sve bi moglo biti objavljeno narednih dana. Nadaju se započeti s ligom tokom 2023. godine.'', napisao je Helwani.

Zvuči kao uistinu zanimljiv projekt i s velikim zanimanjem ćemo popratiti sve vezano oko ove informacije.

Linker
20. travanj 2024 06:15