Ostalo

Ariel Helwani otkrio je više detalja oko nove MMA promocije koja želi uzdrmati UFC

World Fight League
 Ariel Helwani
World Fight League naziv je nove promocije koja će se osjetno razlikovati od klasičnih MMA promocija

Prije tri dana, imali ste prilike pročitati kako se sprema nešto posve novo kada su u pitanju MMA organizacije. Ariel Helwani u kratkim crtama dao je informacije o osnivanju svojevrsne MMA lige koja želi napraviti revoluciju u ovom sportu te pružiti borcima puno bolje uvjete od onih koje imaju u trenutno najvećim MMA promocijama na svijetu.

''Prema izvorima, brojni utjecajni individualci udružili su se kako bi kreirali novu MMA ligu koja će biti strukturirana slično kao NBA/NHL/NFL, a ne kao tipična MMA promocija. Ta nova liga uključivala bi udruženje sportaša koje bi uvjetovalo ''fifti-fifti'' raspodjelu prihoda, garantirala bi ugovore, zdravstveno osiguranje tokom i nakon karijere te mirovinski plan. Sve bi moglo biti objavljeno narednih dana. Nadaju se započeti s ligom tokom 2023. godine.'', napisao je Helwani.

Više infromacija putem svog substacka omogućio je ponovno Helwani.

''Nova liga strukturirana je kao neprofitna, a neovisni vlasnici franšize složit će roster potpisivanjem boraca bez ugovora ili preko svojevrsnog drafta. Svaka ekipa natjecat će se kod kuće i u gostima kroz tradicionalni ligaški format te će se tražiti mjesto u playoffu. Vlasnici i sportaši djelovat će pod ligaškim pravilima i kolektivnim ugovorom, a sve će provoditi povjerenik i upravni odbor.''

Liga će biti poznata kao World Fight League (Svjetska borilačka liga), odnosno to će biti njihov službeni naziv. Grupu osnivača čine brojni bivši i sadašnji sportaši iz svijeta NFL-a, NBA-a, MMA-a, a uključeni su brojni bivši MMA prvaci i renomirani promotori. Projekt je započeo 2020. godine, a ligu će činiti četiri konferencije (Sjeverna Amerika, Južna Amerika, Europa/Afrika i Azija/Oceanija). Svaka konferencija imati će minimalno osam ekipa, a maksimalno 24. Timovi će imati 24 borca, tri po težinskoj kategoriji.

image
World Fight League logo
Ariel Helwani

Organizatori su zasada fokusirani da liga započne u Sjevernoj Americi prije svega, a konferencija može startati onda kada okupe barem osam ekipa. 2023. godine planirani je početak ove lige.

Čini se kako se radi o detaljno izrađenom planu te skupu ambicioznih ljudi koji će dati sve od sebe da ovo zaživi. Međutim, mnoge su promocije najavljivale preuzimanja primata koji dugo godina drži UFC, no radilo se o neuspješnim pokušajima. Vidjet ćemo što će World Fight League pružiti po tom pitanju.

Linker
20. travanj 2024 07:48