UFC

Ponajveći potencijal teške kategorije želi preskakati stepenice: ‘Čuo sam da se Jon Jones želi vratiti‘

Alexander Romanov

 Louis Grasse/Shutterstock Editorial/Profimedia
31-godišnji moldavski teškaš rado bi se obračunao s jednim od najvećih ikad

Izuzev nadolazećih teškaša poput Toma Aspinalla, Ciryla Ganea i Taija Tuivase, koji su sada već jako blizu vrhu kategorije, jedno od zanimljivijih imena unutar kategorije svakako je i Alexander Romanov.

31-godišnji Moldavac (16-0-0, 5-0 UFC) proteklog vikenda došao je do svoje pete UFC pobjede u jednako toliko nastupa. ''Submissionom'' u prvoj rundi završio je Chasea Shermana te je ostao neporažen u svom 16. profesionalnom MMA nastupu. Romanov se dokazao protiv nešto slabijih protivnika kroz prvih pet nastupa i definitivno je došlo vrijeme za rangirane protivnike.

Samouvjereni Romanov željan je kvalitetnijih protivnika, ali već sada gleda ka samom vrhu te ističe jedno ime kao željenog protivnika.

''Čuo sam da gospodin (Jon) Jones želi vratiti u igru. Naša borba bila bi jako dobra jer on također ima jako dobro hrvanje i bio bi to vrlo zanimljiv meč za UFC.'', kratko je izjavio Moldavac.

Realnost je da Romanov trenutno ipak može samo sanjati meč protiv Jonesa. ''Bones'' će odmah u teškaškom debiju dobiti protivnika iz samog vrha kategorije, a to će vjerojatno biti naš Stipe Miočić. Što se Romanova tiče, on će morati nastaviti graditi svoj put ka vrhu.

''Moram odraditi neke borbe koje će me učiniti izazivačem za pojas. Ali prije svega želim borbu protiv Sakaija, a onda ću popratiti što se događa s pojasem.'', dodao je Alexander Romanov.

Sakai je trenutno 13-rangirani izazivač u teškoj kategoriji, a radi se o meču koji ipak ima puno više smisla za Romanova, nego li onaj protiv Jonesa koji je spominjao. Tri poraza u nizu upisao je Sakai, a Romanov bi potencijalno mogao i okončati njegovu UFC karijeru, nanese li mu četvrti poraz zaredom.

Moldavac izgleda perspektivno, u to nema sumnje. Međutim, pravi izazovi tek ga čekaju, a koliko daleko Romanov može dogurati, saznat ćemo onda kad ga upare s rangiranim protivnicima. Možda upravo Sakai ponudi neke odgovore.

Linker
26. travanj 2024 14:52