UFC

Tom Aspinall svjestan je težine svog sljedećeg nastupa: ‘Blaydes je stilski najteži protivnik za mene‘

Tom Aspinall

 MI News/NurPhoto/Shutterstock Editorial/Profimedia
Perspektivni engleski teškaš naći će se pred teškim ispitom ovog ljeta u Londonu

Najteži ispit dosadašnje karijere, očekuje Toma Aspinalla 23. srpnja (sedmi mjesec) na UFC Fight Night 211 priredbi u Londonu. Talentirani britanski teškaš trebao bi ponovno predvoditi londonski event, a protivnik će mu biti Curtis Blaydes.

Godinama je Blaydes pri samom vrhu teške kategorije, ali uvijek mu malo nedostaje da napravi završni iskorak ka napadu na pojas. Radi se o vjerojatno najboljem hrvaču u kategoriji, ali i njegove vještine u stojci sve su bolje. Blaydes je trenutno četvrtorangirani izazivač unutar UFC-ove teške kategorije, dok je Aspinall dva mjesta iza njega.

Gostujući u MMA Houru, Aspinall je prokomentirao svoj sljedeći nastup, a o Curtisu Blaydesu imao je samo riječi hvale.

''Curtis Blaydes stilski je vjerojatno najteži protivnik za mene, u cijeloj kategoriji. Okej sam s time, jer to me gura na posve drugu razinu. Ako se osjećam ugodno po pitanju protivnika, stagnirat ću na istoj razini. Ukoliko me uparite s nekim koga se bojim, onda je to druga stvar. Ne želite me vidjeti uplašenog, jer tada radim iste stvari koje sam radio posljednji put kad sam se borio u O2 areni.'', rekao je Aspinall.

Tomov posljednji nastup zbio se u trećem mjesecu ove godine. Aspinall je predvodio UFC-ov event u Londonu, a ''submissionom'' u prvoj rundi završio je Alexandera Volkova. Pobijedi li Aspinall i Blaydesa, borba za pojas postat će realnost, a 29-godišnji Aspinall opravdat će sav ''hype'' koji se podigao u vezi njega. Što se Blaydesa tiče, on je kao i mnogo puta u karijeri, borac kojem će u ovom okršaju biti priskrbljeno puno manje pažnje nego njegovom protivniku. Međutim, Blaydes će tiho raditi kao i uvijek te će tražiti treću uzastopnu pobjedu.

Sjajan hrvač kao što je Blaydes, ponudit će nam mnoge odgovore u vezi Toma Aspinalla. Chris Daukaus loše se proveo na takvom testu, a preostaje nam vidjeti može li Aspinall ponovno podići O2 Arenu na noge ili će ju Blaydes totalno utišati.

Linker
23. travanj 2024 00:52