UFC

Ponovno ugovorena borba Cutelabe i Ankalaeva

Ion Cutelaba i Magomed Ankalaev
 screenshot
Nakon što je njihova borba s UFC Fight Nighta 169 završila kontroverznim prekidom suca Kevina MacDonalda, UFC je odlučio ponovno ugovoriti borbu Iona Cutelabe i Magomeda Ankalaeva. Njen novi datum je 18. travnja, a program koji će ju ugostiti je UFC 249 u Brooklynu.

UFC je odlučio kako neće čekati komisiju savezne države Virginije i njihovu odluku o eventualnom poništavanju borbe Magomeda Ankalaeva i Iona Cutelabe, u kojoj je Rus uzeo pobjedu kontroverznim prekidom nakon 38 sekundi. Neovisno o tome hoće li pobjeda Ankalaeva biti poništena ili ne, oni će se ponovno boriti i to već idućeg mjeseca.

Njihov revanš našao je svoje mjesto na UFC 249 priredbi koju 18. travnja u Brooklynu predvodi borba između Khabiba Nurmagomedova i Tonyja Fergusona. Tako će fanovi sve do tada uspjeti ostati pod svježim dojmom sjajne akcije koju su ova dva teškaša pružili prije nego je sudac Kevin MacDonald iz samo njemu poznatih razloga odlučio prekinuti borbu.

"Cutelaba je borac koji je onakve stvari radio već ranije. Ako si tamo i vidiš borca koji je uzdrman ili borca koji se ponaša kao da je uzdrman, kako ćeš znati razliku? Moraš gledati noge, to je baza. Ako borac radi neke stvari s tijelom, ne smiješ obazirati se na to, moraš gledati bazu, a ne njegovo lice. Gledaš cijelu sliku, ali baza ti daje cijeli odgovor i ako je čvrst na nogama, borac nije uzdrman", kritizirao je nakon borbe MacDonalda najveći MMA sudački autoritet, John McCarthy.

Ovog puta će komisija u New Yorku sigurno pripaziti koga će delegirati kao trećeg čovjeka u kavezu, a i taj će sudac biti na posebnom oprezu, da se slučajno ne bi ponovilo nešto slično prekidu prve borbe ili naguravanju do kojeg je došlo tijekom predstavljanja.

Pobjeda protiv Cutelabe je Ankalaevu zabilježena kao četvrta u nizu, dok je Moldavac prije tog okršaja bio na tri pobjede u posljednja četiri nastupa.

Linker
02. svibanj 2024 15:51