UFC

‘Poslušajte me. Idemo napraviti turnir, Stipe protiv Jonesa i Pereira protiv mene. Onda ćemo znati tko je najbolji‘

Tom Aspinall

 X SCREENSHOT
Aspinall je dao zanimljivu sugestiju vrhu UFC-a. Bitno je naglasiti da je ta ideja, barem zasad, u domeni teško ostvarivog

Tom Aspinall predložio je zanimljiv, premda malo vjerojatan, turnir teškaša na jednu noć za UFC 309.

Aspinall (15-3) uspješno je obranio privremenu titulu teškaškog prvaka organizacije, pobijedivši Curtisa Blaydesa (18-5) tehničkim nokautom za samo 60-ak sekundi u sunaslovnoj borbi UFC-a 304 u Manchesteru.

Bila je to još jedna impresivna pobjeda nokautom u prvoj rundi za 31-godišnjeg Britanca, koji je prethodno porazio Sergeja Pavloviča za 69 sekundi na UFC-u 295 i Marcina Tyburu za samo 73 sekunde u srpnju 2023.

Nakon prve obrane titule u karijeri, Tom Aspinall je izazvao aktualnog UFC-ovog teškaškog prvaka Jona Jonesa. Na jutrošnjoj konferenciji za novinare nakon UFC-a 304, Aspinall je ponudio zanimljiv, premda malo vjerojatan, prijedlog za UFC 309 u studenom.

UFC 309, koji bi se trebao održati 9. studenog u Madison Square Gardenu u New Yorku, očekuje se da će biti predvođen borbom za naslov teškaškog prvaka između Jona Jonesa i Stipe Miočića. UFC-ov prvak poluteške kategorije Alex Pereira također se spominje za taj događaj, s Magomedom Ankalaevim kao mogućim protivnikom.

Unatoč tome, Tom Aspinall bi volio da UFC 309 predstavi turnir teškaša na jednu noć sa sljedećim borbama, gdje bi se pobjednici suočili iste večeri: Jon Jones protiv Stipe Miočića i Tom Aspinall protiv Alexa Pereire

"Evo jedne ideje za vas. Razmišljao sam o tome neki dan. Što kažete na to da napravimo turnir, kažu da će se Stipe i Jon Jones boriti na MSG-u u studenom. Zašto ne bismo napravili turnir, neka Jon ide protiv Stipe i ja protiv Alexa, i napravimo pravi turnir. Dvije borbe u jednoj noći, onda ćemo saznati tko je najbolji teškaš na svijetu."

Linker
07. rujan 2024 12:34