UFC

Potvrđen još jedan povratak nakon dugogodišnje pauze: Kron Gracie vraća se u kavez na UFC 288 eventu!

Kron Gracie

 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
Majstor ‘‘submissiona‘‘ i član legendarne obitelji Gracie nije se borio od 2019. godine

Čini se da smo u godini povrataka nakon dugogodišnje pauze. Nakon što su Tatiana Suarez i Jon Jones odradili nastupe nakon više od tri godine pauze, na redu su još neki veliki povratci.

Henry Cejudo vratit će se u petom mjesecu, njegova pauza traje od petog mjeseca 2020. godine. Osim Cejuda, na UFC 288 eventu svjedočit ćemo još jednom povratku. Kron Gracie (5-1-0) vratit će se u kavez, a posljednji put smo ga gledali u desetom mjesecu 2019. godine.

Sin legendarnog Ricksona Gracieja i unuk Helia Gracieja svoj MMA debi odradio je krajem 2014. godine, a do drugog mjeseca 2019. upisao je pet pobjeda u pet nastupa. Svih pet puta slavio je ‘‘submissionom‘‘, a jednu od tih pet pobjeda upisao je i u UFC-u. Kron je porazio Alexa Caceresa nakon nešto više od dvije minute borbe, ali nakon toga je uslijedio meč protiv Cuba Swansona.

Gracie se upustio u obračun u stojci sa Swansonom, a mnogi su ostali zbunjeni zašto je Kron prionuo takvoj taktici. Nakon tri runde borbe, Swanson je slavio jednoglasnom odlukom sudaca, obojica su dobili bonus za borbu večeri, a Kron nakon toga nije nastupao. Razlozi izbivanja nisu baš poznati i Gracie će ih vjerojatno otkriti u periodu koji slijedi.

Naime, Brazilac će na UFC 288 eventu odraditi povratak u kavez, a protivnik će biti Charles Jourdain. 27-godišnji Kanađanin neće biti nimalo lak zalogaj. Jourdain nema naročito impresivan ‘‘score‘‘ (13-6-1, 4-5-1 UFC), ali radi se o vrlo nezgodnom borcu koji je uvijek spreman pružiti rat.

Jourdain je trenutno u nizu od dva uzastopna poraza (Burgos, Wood) i pobjeda protiv Gracieja bit će mu imperativ. Hoće li 34-godišnji Kron ovaj put koristiti svoj BJJ ili će se opet upustiti u otvorene razmjene u stojci, preostaje nam vidjeti. Samo jednom u svojoj karijeri Jourdain je završen ‘‘submissionom‘‘, a pet puta je gubio na bodove.

UFC 288 event zakazan je za 6. svibnja (peti mjesec) ove godine. Cejudo i Sterling trebali bi predvoditi priredbu, a od jučer je napokon i službeno potvrđen meč između Charlesa Oliveire i Beneila Dariusha. Dugo se priča o toj borbi, obojica su potvrdili svoje nastupe na tom eventu, a napokon je došla potvrda i od samog UFC-a.

Linker
14. travanj 2024 23:22