UFC

Potvrđena prva velika borba za UFC 245 event

Max Holloway
 screenshot/Youtube
UFC 245 počeo se službeno slagati, a UFC-ova misija sastavljanja najboljeg programa godine započela je potvrdom borbe za titulu perolake kategorije između Maxa Hollowaya i Alexandra Volkanovskog.

Iako je ova borba najavljena već prije nekoliko tjedana, sve do jučer nije bilo službene potvrde od strane UFC-a. No, dva i pol mjeseca do priredbe koja se održava 14. prosinca, UFC je krenuo u promociju posljednjeg ovogodišnjeg PPV eventa. Među MMA medijima kruži priča kako će se tog dana u Las Vegasu održati tri borbe za titulu, a prva je ona između Maxa Hollowaya i Alexandera Volkanovskog u perolakoj kategoriji.

Zapravo, izazivač je ovu borbu pokušao dovesti već na UFC 243 priredbu, koja se prvog vikenda listopada održava u Australiji, ali Holloway nije bio spreman. Nije čak bio spreman niti za UFC 244 koji će se 2. studenog održati u New Yorku pa su glavne zvijezde Madison Square Gardena postali Nate Diaz i Jorge Masvidal. Zato je spreman za UFC 245, ali gotovo je sigurno da to neće biti u glavnoj borbi..

Za 27-godišnjeg "Blesseda" to će biti četvrta obrana titule, a u perolakoj kategoriji trenutno se nalazi unutar niza od čak 14 pobjeda. Pravi pobjednički niz zapravo mu je prekinut ove godine porazom od Dustina Poiriera, no to je bila borba za privremenu titulu lake kategorije. Holloway se nakon toga vratio u svoju primarnu kategoriju, gdje je na UFC 240 priredbi održanoj u lipnju savladao Frankieja Edgara. Holloway bi ovom borbom trebao postati jedini borac koji će u 2019. nastupiti u tri borbe za titulu, ako ne dođe do nekog iznenađenja te se na nekoj priredbi ukaže ime Jona Jonesa, Valentine Shevchenko ili Henryja Cejuda.

Alexander Volkanovski svoj je napad na titulu zaslužio nizom od sedam pobjeda otkako je krajem 2016. godine pristupio UFC-u. Kao sigurni izazivač potvrdio se nakon posljednja dva nastupa, u kojima je savladao Chada Mendesa i Josea Alda. U profesionalnoj karijeri je na 20 pobjeda i samo jednom porazu, a 11 puta slavio je nokautom.

Linker
17. travanj 2024 02:31