UFC

Povijest je ispisana! Raul Rosas Jr. postao je najmlađim UFC-ovim borcem u povijesti

Raul Rosas Jr.

 Amy Kaplan/Icon Sportswire/Newscom/Profimedia
Iako je jedini koji sinoć nije slavio prekidom, svejedno je pružio impresivan nastup

Jedan od najpopraćenijih ovosezonskih evenata u sklopu Contender Seriesa svakako je bio onaj sinoć održani unutar UFC-ovog Apexa. Razlog tomu bio je Raul Rosas Jr., 17-godišnji meksički borac bantam kategorije.

Momak koji će tek za 20-ak dana navršiti 18. godinu života tražio je ugovor s UFC-om preko DWCS-a i Manda Gutierreza (7-1) uoči meča. Iako mu je tek 17 godina, Rosas je na DWCS došao s pet profesionalnih pobjeda u pet profesionalnih nastupa. Niz se nastavio i sinoć.

Mladi Meksikanac jednoglasnom je odlukom sudaca pobijedio svog sunarodnjaka Gutierreza i tako je upisao svoju šestu profesionalnu MMA pobjedu. Rosas je kroz sve tri runde prikazao jako dobar i kreativan grappling. Već u prvoj rundi bio je blizu izvođenja ‘‘Suloev stretch‘‘ zahvata, a u drugoj rundi upisao je prelijepo rušenje nakon lažiranja ‘‘letećeg koljena‘‘. Rosas je pokazao da je kompletan i svestran borac u ovom nastupu, a 30-27 rezultat je na sve tri sudačke kartice.

‘‘Nikada nisam vidio nešto ovakvo. On je pozitivna uma, talentiran, poseban i drukčiji. Ne viđaju se 17-godišnjaci koji ovako kontroliraju stvari.‘‘, rekao je White nakon eventa, a Rosas je dodao:

‘‘Još od svog rođenja, znao sam da će se ovo dogoditi, stoga nitko ne bi trebao biti iznenađen. Ja sam novi kralj ovdje i sada idem po taj pojas.‘‘, dodao je mladi Meksikanac koji ima plan postati UFC-ovim prvakom do svog 20. rođendana, dakle do 8. listopada (10. mjesec) 2025. godine. Trebat će mu puno rada, sreće i sjajnih nastupa, jer UFC-ova bantam kategorija prožeta je nizom vrhunskih boraca.

Rosasov nastup nije bio glavna borba večeri. U ‘‘main eventu‘‘ obračunali su se Brazilac Brunno Ferreira (9-0) i Talijan Leon Aliu (10-2). Nokautom nakon samo 95 sekundi slavio je Ferreira i UFC-ova srednja kategorija dobila je još jednog zanimljivog Brazilca na rosteru.

Preostala tri nastupa završila su nokautima i svih pet pobjednika nagrađeno je UFC-ovim ugovorima. Austen Lane (12-3) nokautirao je Richarda Jacobija (6-1) krajem prve runde i američki teškaš time je zaslužio ugovor.

Tađikistanac Nurulio Aliev (7-0) ostao je neporažen i u svom sedmom profesionalnom nastupu, a Josha Wicka (12-6) nokautirao je 24 sekundi prije kraja prve runde.

Večer je otvorio Jafel Filho (14-2), a nokautom u trećom rundi protiv Royberta Echeverrije (7-1), Dana White također ga je nagradio ugovorom.

Za tjedan dana čeka nas posljednji ovosezonski DWCS event, a Bo Nickal (2-0) u svom drugom ovosezonskom nastupu tražit će ugovor s UFC-om protiv Donovana Bearda (7-1). Nickal je jedan od ponajboljih američkih hrvača, ali odlučio se tranziciju u MMA i velika su očekivanja od njega.

A što se sinoćnjeg eventa tiče, kompletne rezultate pročitajte pri dnu teksta.

DWCS Sezona 6, tjedan 9. - rezultati:

Brunno Ferreira def. Leon Aliu via TKO (punches) - R1, 1:35

Raul Rosas Jr. def. Mando Gutierrez via jednoglasnom sudačkom odlukom (30-27, 30-27, 30-27)

Austen Lane def. Richard Jacobi via TKO (punches) - R1, 4:34

Nurullo Aliev def. Josh Wick via TKO (punches) - R1, 4:36

Jafel Filho def. Roybert Echeverria via TKO (punches) - R3, 3:13

Linker
19. travanj 2024 02:13