UFC

Poznato je kada će debitirati najmlađi UFC-ov borac u povijesti: Čeka ga 11 godina stariji protivnik

Raul Rosas Jr.

 Screenshot (youtube, Ufc)
Raul Rosas Jr. nedavno je napunio 18 godina, a krajem godine debitirat će u UFC-u

Bo Nickal kao najperspektivniji borac ovosezonskog Dana White‘s Contender Seriesa trebao je debitirati pod okriljem UFC-a na UFC 282 eventu. Radi se o posljednjem UFC-ovom PPV eventu u 2022. godini, ali Nickal je borbu protiv Jamieja Picketta otkazao zbog ozljede.

Pickett također neće nastupiti na tom eventu, a UFC je očito krenuo u potragu za zamjenskom borbom. Ponovno su posegnuli ka borcu kojeg su ove sezone potpisali preko DWCS-a. Raul Rosas Jr. uz Nickala je privukao najviše pozornosti. Mladi Meksikanac ugovor je izborio prije svog 18. rođendana koji je proslavio 8. listopada (10. mjesec), a 10. prosinca (12. mjesec) čeka ga UFC debi.

Rosas je potpisom za UFC postao najmlađim UFC-ovim borcem u povijesti, a svoju sedmu pobjedu u sedmom profesionalnom nastupu tražit će protiv Jayja Perrina (10-6-0, 0-2 UFC). Meč će biti održan u bantam kategoriji.

Rosas je ugovor izborio pobjedivši Manda Gutierreza jednoglasnom sudačkom odlukom. Veliku raznovrsnost prezentirao je Raul Rosas Jr. u tom meču i ugovor je zasluženo dobio. Za očekivati je da će ga UFC strpljivo graditi, a Perrin je adekvatan protivnik za UFC debi.

29-godišnji američki borac dvaput se borio pod okriljem UFC-a i oba put je upisao poraz. Mario Bautista i Aoriqileng porazili su ga jednoglasnom odlukom sudaca. Perrin će se protiv Rosasa boriti za ostanak u promociji, jer treći poraz gotovo sigurno će mu donijeti i otkaz iz najjače svjetske MMA organizacije.

UFC 282 event i službeno će predvoditi Glover Teixeira i Jiri Prochazka borbom za titulu u poluteškoj kategoriji. Češki borac tražit će prvu obranu titule, a Glover će pokušati vratiti pojas u svoje vlasništvo.

Linker
24. travanj 2024 02:49