UFC

Povratak Paddyja i Colbyja, dva meča za titulu i posljednja šansa za ‘El Cucuyja‘: UFC 296 ima fantastičan ‘main card‘!

Paddy Pimblett

 Amy Kaplan/Icon Sportswire/Newscom/Profimedia
Potvrđen je ‘‘main card‘‘ posljednjeg UFC-ovog eventa u ovoj kalendarskoj godini

Samo jedan UFC-ov ‘‘pay-per-view‘‘ event preostao nam je do kraja ove kalendarske godine. Radi se o UFC 296 eventu koji ćemo gledati u noći sa 16. prosinca (12. mjesec) na 17. prosinca.

Las Vegas ugostit će posljednji veliki UFC-ov event u ovoj godini, ali i općenito posljednju UFC-ovu priredbu u 2023. godini. Već neko vrijeme poznato je kako će izgledati ‘‘fight card‘‘ tog eventa, ali tijekom prijenosa UFC 295 eventa, objavljen je raspored mečeva, odnosno, saznali smo kako će izgledati ‘‘main card‘‘.

Glavni dio priredbe činit će ukupno pet pečeva, a čak tri meča održat će se u velter kategoriji. Program ‘‘main carda‘‘ započet će odličnim obračunom Vicentea Luquea i Iana Garryja. Garry i Luque dugogodišnji su timski kolege unutar Kill Cliff FC dvorane, a sada će morati ukrstiti rukavice i saznati tko je bolji. Luque želi dokazati da još uvijek može konkurirati za vrh velter kategorije, dok Iana Garryja čeka najozbiljniji ispit u dosadašnjoj karijeri. Prođe li Luquea kao što je prolazio prijašnje protivnike, Garry će potvrditi da je potencijal za najveće stvari. Ovaj meč bit će jako kvalitetan, ali i jako atraktivan, jer obojica uvijek pružaju odlične mečeve.

Nakon Garryja i Luquea, u kavez će Tony Ferguson i Paddy Pimblett. Paddy se vraća nakon godinu dana pauze i tijesne pobjede nad Jaredom Gordonom. Talentirani borac iz Liverpoola mučio se s ozljedama dobar dio ove godine, a sada ga čeka prekaljeni veteran.

‘‘El Cucuy‘‘ je poražen u šest uzastopnih nastupa i ovo mu je možda i posljednja prilika unutar UFC-a. Upiše li sedmi poraz, vjerojatno će dobiti otkaz u UFC-u, a možda se i povuče iz sporta. Motiv je velik s obje strane. Paddy želi poraziti legendu ovog sporta, dok Tony želi dokazati da još uvijek zaslužuje mjesto u UFC-u.

Uoči dva meča za titulu, gledat ćemo odličan okršaj između Shavkata Rakhmonova i Stephena Thompsona. ‘‘Wonderboy‘‘ Thompson jako je dugo pri vrhu UFC-ove velter kategorije, ali sve je bliže završetku karijere. Ipak, vatre u njemu još uvijek ima, a Shavkat Rakhmonov pokušat će preskočiti stepenicu na kojoj su mnogi talentirani velteraši zapinjali prijašnjih godina. Rakhmonov je završio sve protivnike u dosadašnjoj karijeri, dok je Thompson završen samo jednom u 24. profesionalna nastupa. Hoće li Thompson još jednom ‘‘školovati‘‘ mladog borca od kojeg se puno očekuje, ili će Shavkat nastaviti svoj niz, saznat ćemo 16. prosinca.

Nakon tri uvodna meča na ‘‘main cardu‘‘, uslijedit će dva odlična obračuna za pojaseve. Alexandre Pantoja tražit će prvu obranu titule u muha kategoriji, a čeka ga stari znanac Brandon Royval. Pantoja i Royval borili su se 2021. godine, a ‘‘submissionom‘‘ u drugoj rundi slavio je Pantoja. Bio je to meč nevjerojatnog tempa i fantastičnih razmjena, kako u parteru, tako i u stojci. Pantoja je nakon toga uspio dogurati sve do titule prvaka, dok je Royval upisao tri uzastopne pobjede. Ova dva Brazilca nikad ne pružaju dosadne mečeve i bit će ovo pravi vatromet.

Event će završiti borbom za pojas u velter kategoriji. Leon Edwards branit će pojas drugi put u karijeri, a Colby Covington treći put u karijeru dobiva priliku postati prvakom. Kamaru Usman zaustavio ga je prilikom prva dva pokušaja, a ovo mu je možda i posljednja šansa. Izgubi li od Edwardsa, vjerojatno nikada neće postati prvakom.

Možemo samo dodati kako UFC 296 event izgleda fantastično, a kompletan popis borbi možete pogledati klikom na LINK.

Linker
20. travanj 2024 15:06