UFC

Povratnička UFC borba TJ-a Dillashawa bit će za poziciju izazivača

TJ Dillashaw
 screenshot (YouTube, UFC)
Dvije pobjede bit će potrebne TJ-u Dillashawu da vrati titulu koju je prije dvije godine napustio

U siječnju 2019. godine svoju je trenutno posljednju borbu odradio TJ Dillashaw. Tim putem poražen je od Henryja Cejudo te nije uspio osvojiti titulu prvaka muha kategorije, odnosno pridodati je onoj u bantamu. Ipak, puno gore od poraza ono je što mu se dogodilo par tjedana kasnije. Doping test pokazao je jedan od najgorih prekršaja u novijoj UFC povijesti, a zanimljivo je kako je Dillashaw to priznao prije nego je postalo službeno te je titulu napustio prije nego bi mu ona bila oduzeta.

Njegova suspenzije je istekla i on već neko vrijeme naporno trenira za povratak u Octagon. Špekuliralo se o puno stvari, a glavna tema odnosila se na njegov eventualni povratak na vrh, odnosno što će trebati napraviti prije nego dobije priliku za titulu se boriti. Sad smo to saznali, budući da je Dana White te planove otkrio na UFC 259 konferenciji za medije.

"Trenutno radimo na borbi za TJ-a. Borbi čiji bi se pobjednik borio za titulu s pobjednikom borbe između Sterlinga i Yana", rekao je White, dok su spomenuta dva borca sjedilo nedaleko njega.

Iz ovoga se lako dolazi do jedne pretpostavke, a to bi bila borba Dillashawa protiv Coryja Sandhagena, koji je u svoja posljednja dva nastupa oduševio pobjedama nad Marlonom Moraesom i Frankiejem Edgarom te je također relevantan kandidat za izazivača. Zapravo, nakon pobjede nad Edgarom on je izjavio da mu se sviđaju dvije opcije. Jedna je ona u kojoj bi se odmah borio za titulu, dok je druga upravo borba protiv bivšeg prvaka povratnika. Sve zapravo vodi k tome da će se to dogoditi.

Dillashaw je imao vrlo zanimljiv šampionski put. Titulu je osvojio u svibnju 2014. godine, na UFC 173 priredbi, kad je kao veliki autsajder savladao Renana Baraoa. Titulu je dva puta obranio, savladavši Joea Sota te još jednom Baraoa, da bi onda u jednoj vrlo neizvjesnoj borbi doživio poraz od Dominicka Cruza. Nakon dvije pobjede dobio je novu priliku te su uslijedile dvije pobjede nad bivšim timskim kolegom i velikim rivalom, Codyjem Garbrandtom. Nakon toga je došao gore spomenuti poraz od Cejuda i suspenzija. Ukoliko po treći put dođe do titule, postat će tek drugi borac koji je titulu iste kategorije uspio čak tri puta osvajati. Prije njega je to napravio tek Randy Couture, ali bilo je to jedno drugo vrijeme.

Linker
18. travanj 2024 21:42