UFC

Tybura uklonjen s Miočićeve priredbe pa ugovorio borbu protiv Walta Harrisa

Marcin Tybura
 screenshot (YouTube, UFC)
Marcin Tybura svoju će iduću borbu odraditi dva i pol mjeseca kasnije nego što je planirano

UFC nije uspio pronaći zamjenskog protivnika za Marcina Tyburu, koji se prvobitno trebao boriti protiv Blagoia Ivanova, 27. ožujka na UFC 260 priredbi. Nakon što se bugarski teškaš ozlijedio i otkazao borbu, ista je ponuđena Junioru Dos Santosu, no bivši prvak ju je odbio, nakon čega je dobio otkaz iz promocije. Na kraju očito nisu uspjeli pronaći adekvatnog protivnika za Tyburu, tako da je on uklonjen s programa priredbe koju predvode Stipe Miočić i Francis Ngannou.

No, odmah je ugovorio novu borbu, ali dva i pol mjeseca mjeseca kasnije. 5. lipnja na priredbi iz Fight Night serije borit će se protiv Walta Harrisa.

Harris (13-9, 6-8 UFC) se 2020. godine borio dva puta i to nakon tragedije u kojoj je tragično stradala njegova pokćerka. Bolji od njega bili su Alistair Overeem i Alexander Volkov te se Harris trenutno nalazi na devetom mjestu ljestvice izazivača teške kategorije. Tybura (21-6, 8-5 UFC) je trenutno u odličnoj formi. Prošle se godine uspio boriti čak četiri puta te je svaki put slavio. No, to mu nije pomoglo previše po pitanju rankinga. Nalazi se tek na 13. mjestu, no već borbom protiv Harrisa imat će priliku zakoračiti u Top 10.

Linker
20. travanj 2024 11:11