UFC

Pozitivni na doping: Dvojica UFC-ovih boraca suspendirani zbog tvari koja je ‘presudila‘ i Seanu O‘Malleyju

Kyler Phillips

 DIEGO RIBAS/ZUMA PRESS/PROFIMEDIA Diego Ribas/zuma Press/profimedia
Atletska komisija Nevade (NSAC) odredila je Phillipsu i Flowersu šestomjesečne suspenzije

Nakon ranijih pozitivnih testova na nedozvoljene supstance, UFC-ovim borcima Kyleru Phillipsu (10-2) i Darriusu Flowersu (12-5-1) u srijedu je određena šestomjesečna suspenzija od strane Atletske komisije Nevade (NSAC).

Prema zamjeniku državnog odvjetnika Joelu Bekkeru, i Phillilps i Flowers bili su pozitivni na ostarine, tvar čiji su učinci slični onima anaboličkih steroida i zabranjena je sukladno popisu zabranjenih tvari Svjetske antidopinške agencije (WADA), odnosno Američke antidopinške agencije (USADA).

Phillips, inače borac u UFC-ovoj bantam kategoriji pao je na testu urina uoči borbe s Raphaelom Assuncaom u ožujku prošle godine. Prethodno je pod okriljem najjače svjetske MMA organizacije pobijedio u mečevima s Gabrielom Silvom, Cameronom Elseom, Yadongom Songom i Marcelom Rojom, a poražen je od Rauliana Paiva.

Flowers je, s druge strane, svoju ulaznicu za UFC izborio kroz Dana White‘s Contender Series, gdje je pobijedio Amirana Gogoladzea, ali njegov UFC debi, u kojem je trebao odmjeriti snage s Erickom Gonzalezom, zaustavio je upravo pozitivan test na ostarine.

Radi se o supstanci koja je uzrokovola brojne pozitivne doping testove UFC-ovih boraca, a najpoznatiji primjeri su oni Seana O‘Malleyja, Diega Sancheza, Ovincea Saint-Preuxa i Marvina Vettorija.

Linker
22. travanj 2024 12:15