UFC

Michael Johnson ususret 29. nastupu u UFC-u: ‘Daleko sam od završetka karijere, gledat ćete moje najbolje izdanje‘

Michael Johnson

 Screenshot (youtube, Mma Junkie)
Iskusni 37-godišnji veteran ne posustaje i nastavlja pronalaziti motivaciju za mečeve na visokoj razini

Još od 12. mjeseca 2010. godine, Michael Johnson dio je UFC-a, najveće svjetske MMA organizacije. Tada 24-godišnji Johnson u organizaciju je došao nako osam pobjeda i četiri poraza u prvih 12 profesionalnih nastupa, a iza sebe imao je pojas u Xtreme Cage Fighter organizaciji.

13 godina kasnije, Michael Johnson i dalje je dio UFC-a, a čak 28 puta ulazio je u UFC-ov kavez. 13 pobjeda i 15 poraza upisao je Johnson u tom periodu i radi se o školskom primjeru ‘‘gatekeepera‘‘, ‘‘journeymana‘‘ ili kako ga već želite nazvati.

Obećavajuće je izgledao Michael Johnson u jednoj fazi svoje karijere. Između ostalih, ‘‘Menace‘‘ je pobjeđivao borce poput Tonyja Fergusona, Edsona Barboze, Gleisona Tibaua i Joea Lauzona. 2016. godine našao se u kavezu zajedno s Dustinom Poirierom i znate li što je napravio? Nokautirao je Poiriera nakon samo 95 sekundi borbe.

Imao je Johnson stvarno spektakularnih izdanja u kavezu, ali isto tako je imao i pregršt neočekivanih poraza i dugačkih gubitničkih serija. U periodu od 2019. do 2021. godine, Johnson je upisao četiri uzastopna poraza, a u posljednjih osam nastupa, gubio je čak šest puta. Posljednji poraz upisao je u petom mjesecu prošle godine.

Carlos Diego Ferreira nokautirao ga je u drugoj rundi borbe, a bio je to uistinu brutalan nokaut. Većinu svoje karijere Johnson piše istu priču. Upisuje neočekivane pobjede, ali sve kvari neočekivanim porazima. Iskorak ka samom vrhu nikada nije napravio, a već mu je 37 godina i bliži se kraj njegove karijere.

Unatoč svemu, Johnson je i dalje tu, a ovaj vikend čeka ga meč protiv osjetno neiskusnijeg Darriusa Flowersa (12-6-1, 0-1 UFC). Na papiru se radi o meču u kojem bi Johnson rutinski trebao doći do pobjede, ali poznavajući Johnsona, nemojte se iznenaditi ako izgubi i ovaj meč.

Dobra je stvar što Johnson i dalje djeluje jako motivirano i željno borbe. Na konferenciji za medije uoči UFC Fight Night 236 eventa koji je na rasporedu sutra, Johnson je otkrio kako je njegova karijera daleko od završetka.

‘‘Držim svoj fokus na cilju, a cilj je doći do pobjede, uživati u procesu i vidjeti gdje će me to odvesti. Dugo sam u ovom sportu, ali još uvijek sam daleko od kraja. Gledat ćete najbolju verziju Michaela Johnsona koju ste ikad vidjeli. Treniram za ovaj meč još od studenog (11. mjesec), možda čak i prije toga. Nadao sam se borbi krajem prošle godine i zato sam tako rano počeo s pripremama. U odličnoj sam formi, psihički sam odlično i spreman sam uživati u procesu te doći do pobjede.‘‘, poručuje Michael Johnson uoči svog 29. nastupa u UFC-u.

Kako god meč završio, Johnson nam je ponudio pregršt uzbudljivih mečeva i s razlogom se tako dugo zadržao u najjačoj svjetskoj MMA organizaciji. I tko zna? Možda uistinu pruži svoje najbolje dosadašnje izdanje.

Linker
26. travanj 2024 07:16