UFC

Poznat je kompletan raspored borbi za UFC 278 event: Usman i Edwards predvode event, Rockhold se vraća

Kamaru Usman

 Alex Menendez/Getty images/Profimedia
Salt Lake City bit će grad domaćin ove velike priredbe

Svima je dobro poznato kako nas u sedmom mjesecu čekaju dvije UFC-ove PPV priredbe i programi tih priredbi odavno su poznati. UFC sprema opak program preko ljeta, a sada je poznat i program PPV eventa koji spremaju za osmi mjesec.

UFC 278 naziv je priredbe koja će se održati 20. kolovoza (osmi mjesec) u Salt Lake Cityju. Kamaru Usman i Leon Edwards predvodit će taj event borbom za prvaka velter kategorije. Nigerijac ima 15 pobjeda u jednako toliko UFC nastupa, a titulu prvaka branio je pet puta.

Borio se Usman protiv Edwardsa još 2015. godine i pobijedio ga je jednoglasnom odlukom. Oba borca puno toga dobrog napravili su nakon tog meča. Usman je kao što je spomenuto, dogurao do titule prvaka, a Leon Edwards također je u sjajnom pobjedničkom nizu.

30-godišnjak iz BIrminghama upisao je devet pobjeda u sljedećih deset nastupa nakon poraza od Usmana. Meč protiv Belala Muhammada okončan je ''no contestom'' zbog nenamjernog uboda u Belalovo oko. Edwards je dugo čekao priliku za napasti pojas, a drugom polovicom osmog mjeseca čeka ga najveći meč u dosadašnjoj karijeri.

U sunaslovnoj borbi večeri obračunat će se Jose Aldo i Merab Dvalishvili. Bit će to obračun trečerangiranog (Aldo) i šestorangiranog (Dvalishvili) izazivača bantam kategorije. Pobjednik bi mogao postati sljedećim izazivačem za titulu u toj kategoriji.

Luke Rockhold nakon više od tri godine vratit će se u kavez, a protivnik bivšem prvaku srednje kategorije, bit će Paulo Costa.

Nastupit će na ovom eventu i borci poput Alexandera Romanova (vs. Marcin Tybura), Tyson Pedro (vs. Harry Hunsucker), Amir Albazi (vs. Francisco Figueiredo) itd.

Ukupno 12 borbi je na programu ove priredbe, a kompletan raspored borbi možete pročitati pri dnu teksta.

UFC 278 - raspored borbi:

Kamaru Usman vs. Leon Edwards

Jose Aldo vs. Merab Dvalishvili

Luke Rockhold vs. Paulo Costa

Amir Albazi vs. Francisco Figueiredo

Marcin Tybura vs. Alexandr Romanov

Leonardo Santos vs. Jared Gordon

Wu Yanan vs. Lucie Pudilova

Tyson Pedro vs. Harry Hunsucker

Daniel Lacerda vs. Victor Altamirano

Aoriqileng vs. Jay Perrin

A.J. Fletcher vs. Ange Loosa

Sean Woodson vs. Luis Saldana

Linker
08. svibanj 2024 21:15