UFC

Poznati MMA novinar otkrio moguće uparivanje: Anthony Smith ukrstit će rukavice s Dominickom Reyesom?

Anthony Smith vs. Dominick Reyes

 GETTY IMAGES/ZUFFA LTD.
Krajem godine mogli bi gledati zanimljiv meč između dvojca iz nekadašnjeg vrha UFC-ove poluteškaške kategorije

Bivši izazivači za titulu u poluteškoj kategoriji UFC-a, Anthony Smith i Dominick Reyes, prema najnovijim izvješćima, suočit će se krajem godine.

Prvi je ovu vijest objavio MMA novinar Alex Behunin, navodeći da će se borba Smitha i Reyesa održati na UFC-u 310 u prosincu. Iako točan datum, mjesto i lokacija još nisu službeno potvrđeni, UFC obično organizira svoje završne PPV priredbe godine u Las Vegasu.

Smith se vraća u oktogon nakon što je u lipnju na UFC-u 303 prihvatio borbu na "short noticeu" protiv čovjeka koji se obično borio u srednjoj kategoriji Romana Dolidzea. Borbu je izgubio jednoglasnom odlukom sudaca, nakon što mu je prvobitno protivnik trebao biti Carlos Ulberg, koji se povukao nekoliko dana prije meča zbog ozljede.

Prije poraza od Dolidzea, Smith je ponovno krenuo putem pobjeda u poluteškoj kategoriji, nakon što je u prvoj rundi UFC-a 301 prisilio Vítora Petrina na predaju. Ipak, Smith je izgubio četiri od svojih posljednjih šest borbi.

Smith nije uspio povezati dvije uzastopne pobjede još od razdoblja 2020.-2021., kada je "završio" Devina Clarka, Jimmyja Crutea i Ryana Spanna. Ova borba protiv Reyesa mogla bi biti presudna za njegov ostanak u konkurenciji za naslov, jer ga čeka još jedan ozbiljan izazov u liku Reyesa, koji je u lipnju na UFC-u Louisville prekinuo niz od četiri uzastopna poraza nokautiravši Dustina Jacobyja. Prije toga, Reyes je doživio tri uzastopna nokauta od Spanna, Jirija Prochazke i Jana Blachowicza.

Reyes sada želi povratiti formu koja ga je gotovo dovela do pobjede nad Jon Jonesom za pojas poluteške kategorije na UFC-u 247. Ta borba bila je posljednja Jonesova u poluteškoj kategoriji prije nego što je 2023. prešao u tešku kategoriju.

Poraz od Jonesa bio je Reyesov prvi profesionalni poraz, nakon niza od 12 uzastopnih pobjeda na početku karijere. Na putu prema vrhu poluteške kategorije, Reyes je pobijedio istaknute borce kao što su Chris Weidman i Volkan Oezdemir.

Glavna borba UFC-a 310 još nije službeno najavljena, no kao moguća opcija spominje se dugo iščekivani okršaj između Conora McGregora i Michaela Chandlera.

Linker
08. rujan 2024 12:20