UFC

Poznati su dobitnici bonusa: Alex Pereira očekivano je nagrađen, Volkanovski ostao uskraćen

Alex Pereira

 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
Petero aktera večerašnjeg eventa kući odlaze bogatiji za 50 tisuća američkih dolara

Uistinu impresivnih nastupa bilo je na sinoć održanoj UFC 276 priredbi. Alexander Volkanovski dominacijom protiv Maxa Hollowayja jedan je od istaknutijih, kao i Alex Pereira koji je nokautirao Seana Stricklanda nakon nešto više od dvije i pol minute borbe. Međutim, Volkanovski je ostao bez bonusa, odnosno nije među nagrađenima.

Ukupno tri bonusa od 50 tisuća dolara podijeljena su za najbolje izvedbe večeri. Julija Stoliarenko došla je na ovoj event s tri poraza u nizu i prijetio joj je otkaz u slučaju poraza od Jessice-Rose Clark. Borkinja iz Litve bila je uzdrmana već na samom početku meča, no broz se sabrala, srušila Australku i završila ju polugom na ruci nakon samo 42 sekunde borbe. Time je zaslužila bonus za najbolju izvedbu. To joj je prvi UFC bonus u karijeri.

Spomenuti Alex Pereira također kući odlazi bogatiji za 50 tisuća dolara. Lijevim krošeom opako je uzdrmao Stricklanda, a dodatnim udarcem desnicom samo je dovršio posao. Uz status sljedećeg izazivača, Pereira se dodatno naplatio i UFC 276 priredbu dugo će pamtiti. Ovo mu je drugi bonus u trećem nastupu. Prvi je osvojio u debiju nakon što je nokautirao Andreasa Michailidisa.

Jalin Turner treći je borac koji je dobio bonus za izvedbu. Američki borac lake kategorije, ''giljotinom'' je završio Brada Riddella nakon samo 45 sekundi borbe. Prvi je to bonus za ''Tarantulu'', a od sljedećeg tjedna gotovo sigurno će biti rangiran unutar top 15 izazivača lake kategorije.

U izboru za borbu večeri, vjerojatno se vodila rasprava između dva meča. Dricus Du Plessis i Brad Tavares odradili su jako dobrih 15 minuta, nakon kojih je Du Plessis odnio pobjedu, ali ne i bonus. Naime, borbom večeri proglašena je ona između Bryana Barberene i Robbieja Lawlera.

Čak 147 značajnih udarac pogodio je Barberena u meču koji nije potrajao niti pune dvije runde. Poraženi Lawler pogodio je 81 značajni udarac, a utjeha za poraz bit će mu dodatnih 50 tisuća dolara koje je osvojio za sudjelovanje u borbi večeri.

Linker
16. travanj 2024 19:11