UFC

Poznati su dobitnici bonusa: Vera očekivano nagrađen, a dileme oko najbolje borbe večeri nije bilo

Nate Landwehr i David Onama

 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
Do bonusa je došao i Tyson Nam za sjajan nokaut u prvoj rundi borbe

Čak šest nokauta i jedan ‘‘submission‘‘ viđeni su na sinoćnjem UFC on ESPN 41 eventu. Time je otežan posao UFC-ovim čelnicima oko dodjele bonusa, ali u konačnici su se odlučili za četiri imena.

Dileme oko borbe večeri nije previše bilo, unatoč tome što je bilo podosta uzbudljivih i zanimljivih mečeva. Nate Landwehr i David Onama odradili su borbu na razini više od ostalih kad je atraktivnost u pitanju i zasluženo kući odlaze bogatiji s dodatnih 50 tisuća dolara. Bio je to meč prepun akcije od prve do posljednje sekunde, a nakon dominacije Oname u prvoj rundi, Landwehr se probudio i uspio je kroz naredne dvije runde izboriti pobjedu većinskom odlukom sudaca.

Landwehru je to drugi uzastopni bonus, a u pretposljednjem nastupu osvojio ga je za svoje izdanje kojim je pobijedio Ludovita Kleina. Onami je ovo drugi bonus, a prvi je osvojio ranije ove godine nakon što je pobijedio Gabriela Beniteza nokautom u prvoj rundi.

Dva bonusa za najbolje izvedbe otišla su Marlonu Veri i Tysonu Namu. Vera je nokautom protiv Cruza došao do svog osmog UFC bonusa te čak četvrtog uzastopnog. Ekvadorac je vjerojatno gubio velikim dijelom borbe, ali u četvrtoj rundi pogodio je lijevi ‘‘high kick‘‘ i s par dodatnih udaraca dovršio posao protiv legendarnog borca.

Tyson Nam nokautirao je Odea Osbournea već u prvoj rundi, a time je došao do svog drugog UFC bonusa. Dobitnici bonusa zasluženo su nagrađeni, a je li UFC mogao biti velikodušniji pa nagraditi još nekoga, teško je reći, jer odluka je ipak njihova na kraju krajeva.

Linker
26. travanj 2024 20:25