UFC

Poznati trener o Sergeju Pavloviču: ‘Nitko se nije mogao nositi s njim na nogama, prava je zvijer!‘

Sergej Pavlovič

 SPORTS PRESS PHOTO/DDP USA/PROFIMEDIA Sports Press Photo/ddp Usa/profimedia
Njegova snaga dovela ga je na prag osvajanja privremenog pojasa teške kategorije

Javier Mendez oduvijek je vidio potencijal u Sergeju Pavloviču. Zastrašujući ruski nokauter borit će se s Tomom Aspinallom za privremeni pojas u teškoj kategoriji u sunaslovnoj borbi večeri UFC-a 295 u Madison Square Gardenu. Pavlovič je prije mnogo godina trenirao u American Kickboxing Academyju, a Mendez kaže da je njegova snaga onakva kakvom se i prikazuje, što dokazuje i činjenica da je nokautirao svojih prethodnih šest protivnika u prvoj rundi.

"Jako sam uzbuđen zbog ove borbe jer sam trenirao Sergeja prije nekih pet, šest godina. Trenirao je sa mnom i vidio sam zeleno u njemu i talent – ​​što znači da je bio vrlo zelen, ali bio je super, super talentiran... Uživao sam gledati ga kako trenira s Cainom Velasquezom i Danielom Cormierom jer bi se Daniel na neki način volio igrati s njim, srušiti ga – samo u hrvanju. Nitko se nije mogao nositi s njim na nogama."

Njegova snaga dovela ga je na prag osvajanja privremenog pojasa teške kategorije. Pavlovič trenutno trenira u American Top Teamu, a jedini poraz u karijeri dogodio se u njegovom debiju u UFC-u protiv Alistaira Overeema 2018. godine, gdje je dokrajčen u parteru. Od tog trenutka prošlo je neko vrijeme, a profilirao se u najjačeg nokautera u promociji nakon što ju je napustio bivši prvak u teškoj kategoriji Francis Ngannou. Ipak, Mendez ističe da je napredovao i u drugim segmentima te da je postao kompletan borac:

"Nekoliko godina kasnije, sada govorimo o drugoj osobi. Govorimo o nekome tko je naučio puno toga i prošao kroz sve ove borbe. Sada je to druga osoba. Siguran sam da Sergej ima sve i da je kompletan, prava je zvijer", izjavio je.

Linker
30. travanj 2024 02:36