UFC

Poznato koliko će biti plaćeni sudionici UFC 245 priredbe

Kamaru Usman
 screenshot/Youtube
Poznati su ugovoreni honorari svih sudionika i sudionica glavnog programa UFC 245 priredbe. Samo na tih deset imena UFC će potrošiti oko tri milijuna dolara, no teško da to njima predstavlja ikakav problem znajući koliko će priredbom zaraditi.

Kako je zapravo i za očekivati, najviše će zaraditi sudionici glavne borbe. Nakon dugih pregovora oko honorara, zbog kojih se njihova borba nije održala u Madison Square Gardenu, Kamaru Usman i Colby Covington došli su do toga da će biti plaćeni jednako. Svakom će pripasti po pola milijuna dolara neovisno o ishodu. Čini se kako je Covington tako uspio u svom naumu, odnosno tražio je da bude plaćen poput prvaka, budući da se takvim smatra.

Max Holloway zaradit će 350 tisuća, a Alexander Volkanovski sto tisuća manje od njega. Niti kod njih nema bonusa za pobjedu. Holloway će ovo biti četvrtka borba za redom da je na takvom honoraru, dok će Volkanovski spremiti gotovo dvostruko više nego za svoju posljednju borbu. Za nastup protiv Josea Alda dobio je 70 tisuća dolara te još 65 za pobjedu.

Amanda Nunes trebala bi dobiti 350 tisuća dolara i još sto tisuća ako savlada Germaine De Randamie. U zboju bi to bilo 450 tisuća, što je manje nego za borbu protiv Holly Holm gdje je zaradila 300 tisuća fiksno i još 200 tisuća bonusa za pobjedu. No, vrijedi usporediti i s borbom protiv Cris Cyborg, gdje je bila samo na 350 tisuća fiksnog honorara. Ovdje može zaraditi i spomenuti bonus. Germaine De Randamie spremit će 110 tisuća dolara neovisno o ishodu. To je manje nego što je dobila za UFC 218 borbu protiv Holly Holm. Tada je osim naslova prve UFC prvakinje perolake kategorije spremila i honorar od 150 tisuća dolara.

Jose Aldo će za borbu protiv Marlona Moraesa zaraditi 400 tisuća, dok još 50 može dodati u slučaju pobjede, dok Moraesu ugovor donosi 110 tisuća za nastup i jednako toliko ako trijumfira. Urijah Faber zaradit će 250 tisuća, a Petr Yan 66 te još jednako toliko ako upiše ovu vrijednu pobjedu.

Linker
20. travanj 2024 06:27