UFC

Poznato u kojoj će se kategoriji boriti Conor McGregor i Dustin Poirier

Conor McGregor
 Instagram
John Kavanagh otkrio je putem objave na Twitteru u kojoj će kategoriji nastupiti Conor McGregor

Conor McGregor i Dustin Poirier prema svemu će se sudeći boriti u velter kategoriji. Tako se nešto može zaključiti iz statusa koji je na Twitteru postavio Conorov trener John Kavanagh.

"Gledati Conora McGregora kako u posljednje vrijeme radi MMA runde bio je pravi užitak, ali i edukacija. Fluidnost pokreta i elitni osjećaj tajminga i vještine. Dustin je jako napredovao otkako smo se prvi put susreli, ali mislim da je Conor napredovao još više. Vidjeti ih zdrave na 77 kilograma bit će sjajno", napisao je Kavanagh u objavi.

To bi značilo kako će se boriti čak dvije kategorije iznad one u kojoj su se prvi put susreli. Osim toga, Poirieru će to biti prvi susret s velter kategorijom, dok je McGregor u njoj odradio već tri borbe, dvije protiv Natea Diaza i jednu protiv Donalda Cerronea.

Conor se u lakoj kategoriji, gdje se sigurno nada napadu na titulu prvaka, tako borio samo jednom u posljednje četiri godine. Poirier je do sada samo spominjao mogućnost nastupa u velteru, no ako se ovo ostvari bit će, kao što je navedeno, to prvi put da njega gledamo u diviziji do 77 kilograma.

Borba bi se inače trebala održati 23. siječnja, no to još uvijek nije potvrđeno. Trenutno je zapelo kod mjesta održavanja, budući da Conor želi borbu na stadionu u Dallasu, gdje bi se mogao pustiti određen broj fanova.

Conor McGregor Instagram

Linker
24. travanj 2024 08:58