UFC

Poznato zašto je Lewis hospitaliziran, ubrzo je i pušten iz bolnice

 Derrick Lewis  

 Carmen Mandato/Getty images/Profimedia
Izgleda da nije bilo ništa ozbiljno

Sinoćnja UFC Fight Night 215 priredba ostala je bez glavne borbe večeri nakon što je Derrick Lewis povučen iz borbe radi zdravstvenih problema o kojima se tada nije ništa znalo niti pisalo. Tako je Serghei Spivac ostao bez protivnika u posljednji trenutak, a pretpostavlja se da će borba protiv Derricka Lewisa biti prebačena za neki drugi datum.

Sada je već poznato što je uzrokovalo zdravstvene probleme Lewisu radi kojih mu nije bilo dozvoljeno da nastupi. Naime, bolio ga je trbuh. "The Black Beast" je isto tako nakon detaljnih pregleda pušten iz bolnice, što znači da se nije radilo o nikakvom ozbiljnijem problemu, no svejedno dovoljnom da ne bi nastupio. Prisjetimo se, Ilir Latifi je prešutio o svojem problemu s nogom, što ga je dovelo na kraju do toga da je dobio tri mjeseca suspenzije radi prešućivanja potencijalno smrtonosne situacije.

Derrick Lewis je djelovao motiviranije nego ikada, s obzirom na to da je u posljednjih četiri nastupa poražen čak tri puta, te mu je o ovoj borbi vjerojatno ovisio ostanak u UFC-u. Iako je od ulaska u UFC redao jako dobre rezultate, te gotovo uvijek pobjeđivao, u posljednje vrijeme ga sreća i nije baš pratila. Prvo ga je pobijedio Ciryl Gane, a zatim Tai Tuivasa i Sergei Pavlovich.

Sergey Spivak je s druge strane u jako dobrom nizu; u posljednjih šest nastupa upisao je čak pet pobjeda. Lewis mu je trebao biti jedan ozbiljan test, a i odskočna daska za eventualnu priliku da se bori za pojas iduće godine. Hoće li UFC samo odgoditi meč protiv Lewisa ili će mu pronaći drugog protivnika, predstoji nam za vidjeti.

Linker
30. studeni 2023 03:06