UFC

Predator protiv Predatora: Legendarni Frye bi se volio vratiti i okušati protiv Ngannoua

Don Frye
 Martin Sloan/Avalon/Profimedia
Nema puno boraca koje po svakom kriteriju možemo zvati ikonom, ali Don Frye je svakako jedan od njih

Velika je karijera ostala iza Dona Fryeja. Danas 55-godišnji originalni "Predator" prvu je borbu odradio u 31. godini, no zadržao se u tom svijetu još punih 15, pruživši neke od borbi koje su danas zapravo MMA lektira. Kroz svoje nastupe, ponajviše u UFC-u i Prideu, nije došao do pojasa prvaka, osvojio je tek jedan UFC-ov teškaški turnir, no u njegovom slučaju to nije ni bitno. Velikan i pionir je sporta u svakom smislu riječi.

Danas Frye živi na svom ranču i uživa u onome što je putem borbi stekao. U UFC-u prije svega slavu potrebnu da bi do novca došao tamo gdje se tada bolje plaćalo, u Japanu. Kratki povratak sportu imao je putem svog serijala "Predator's Predictions", emitiranom prije par godina, no nije to dugo potrajalo, tek par epizoda. Iako, prognoze borbi s njegovog kuta gledanja bilo je zanimljivo i zabavno popratiti.

Upravo zbog toga svega posebno je značajno bilo kad je Frye pristao doći u podcast Joea Rogana. Već sama njegova priča o dolasku u UFC je genijalna i vrijedi ju pogledati.

Ono zanimljivije se ipak dogodilo kad je Rogan odlučio pitati Dona bi li se i danas vratio te protiv koga bi se volio okušati.

"Volio bih se vratiti. Zapravo, volio bih se boriti protiv Ngannoua, on je sjajan", rekao je Frye, nasmijavši Rogana, koji ga je nakon toga pitao ne bi li povratak bio adekvatniji protiv nekoga njegovih godina.

"Oni ne drže pojas prvaka, zar ne?", glasio je Donov odgovor, uz nasmiješeni brk, njegov zaštitni znak.

Ipak, vjerojatno je šala da razmišlja o povratku, budući da je poznato kako od svoje posljednje borbe, odrađene 2011. godine, više gotovo uopće ne trenira, a nakon toga bi se s 55 godina bilo jako teško vratiti u ikakav normalni trenažni proces. No opet, Don je toliko "lud" da bi vjerojatno ušao u borilište i takav. Srećom po njegovo zdravlje, sumnjamo da ima onih koji bi ga u tako što pustili, a da su mu isto tako spremni platiti onoliko koliko bi on tražio.

Linker
22. travanj 2024 09:43