Regija

Damir Hadžović savladao Medeirosa nakon paklenih 15 minuta i izborio ostanak u UFC-u

Yancy Medeiros i Damir Hadžović
 Screenshot
‘Bosanski bombarder‘ dobio je prve dvije runde, a onda u trećoj prošao tešku misiju preživljavanja

UFC Fight Night 190 priredba otvorena je pobjedom Damira Hadžovića nad Yancyjem Medeirosem, nakon tri runde koje su ponudile različitu akciju i puno uzbuđenja. "Bosnian Bomber" u njoj je upisao pobjedu vrijednu ostanka u UFC-u, vrlo vjerojatno i novog ugovora. I to na način kakav vodstvo promocije najviše cijeni, ratničkim pristupom.

Prema očekivanjima, borba je otvorena razmjenama na nogama, a od početka se vidjelo da se niti jedan neće previše čuvati, nego da će biti važnije napraviti što više štete. Do polovice prve runde obojica su podjednako pogodili, no onda Hadžović dolazi do tražene distance te upisuje nekoliko značajnih serija, svakako vrijednih osvajanja runde. Pred kraj runde je malo usporio, što je rezultiralo Medeirosovim dobrim napadima, ali nedovoljnim da popravi dojam.

Iako je pred kraj prve runde malo usporio, Hadžović se u pauzi dovoljno odmorio da u drugoj dionici odmah postavi tempo kakav mu odgovara. Konstantno je napadao i navodio svog havajskog protivnika da se pretvori u kontraša. Nekoliko puta tijekom ove runde Yancy se činio uzdrman, no nije to bilo dovoljno da završi na podu. Dominantan je bio Hadžović ovu rundu sve do posljednje minute, kad ponovno malo usporava i daje šansu svom protivniku da se oporavi.

Za razliku od pauze između prve i druge runde, ona prije treća nije pomogla Hadžoviću, koji u posljednjih pet minuta ulazi vidno umorniji. Medeiros je svoju dobru priliku vidio nakon dvije minute, kad je odveo borbu na pod i pokušao doći do Hadžovićevih leđa. Imao je Damir ovdje još dovoljno snage da taj napad obrani i ustane se te pokuša kontrolirati klinč. No, Medeiros još jednom odvodi borbu na pod i sad kreće žestokim napadima na gotovo potpuno potrošenog Hadžovića koji je zapravo bio na autopilotu, s ciljem samo preživjeti do kraja runde. Tražio je Medeiros vrat i napokon je zatvorio gušenje s leđa, no u tom trenutku bilo je još samo osam sekundi do kraja borbe te je Hadžović izdržao.

Sudačke kartice glasile su tri puta po 29-28 u korist Hadžovića, što bi značilo kako niti jedan sudac nije posljednju rundu okarakterizirao dovoljno dominantno da bi je bodovao 10-8 u korist Medeirosa.

Linker
19. travanj 2024 19:29