UFC

Predsjednik ONE Championshipa podcijenio Ngannoua: ‘Nije kompletan, naši teškaši bi ga pomeli‘

Francis Ngannou

 screenshot (YouTube, UFC)
Zanimljiv odgovor dao je Chatri Sityodtong kad je upitan za eventualnu akviziciju Francisa Ngannoua

Svima je već jasno kako je situacija oko Francisa Ngannoua i njegovog ostanka u UFC-u napeta i podložna različitim krajnjim scenarijima. Jedan od njih je napuštanje UFC-a od strane njihovog prvaka teške kategorije, borca s kojim već mjesecima ne mogu naći zajednički jezik po pitanju stavki novog ugovora. Ngannou zahtijeva klauzulu koja će mu omogućiti boksačke mečeve izvan UFC-a, a promocija tako što naravno neće dozvoliti iz jednostavnog razloga. Dozvole li njemu, isto će početi zahtijevati svi i time gube ekskluzivno pravo na svoje borce. Bila bi s poslovne strane katastrofalna odluka to mu dozvoliti.

S druge strane, Francisu to nije bitno. On je donio odluku kako bez toga neće potpisivati novi ugovor i za sada se čini kako to toga drži. Od početka iduće godine u tom bi slučaju on mogao biti slobodan borac pa bi ostale promocije imale priliku dovesti ga u svoje redove.

To je itekako jasno medijima pa tako i onima koji prate singapurski ONE Championship. Tako je predsjednik te promocije, Chatri Sityodtong, na konferenciji za medije koju je organizirao, dobio pitanje upravo vezano uz Ngannoua. Odgovorom je mnoge iznenadio.

"Sviđa mi se Francis Ngannou, ali mislim kako bi ga naši teškaši riješili. On jednostavno nije kompletan borac. To će vam reći svaki stručnjak za borilački sport. Pogledajte našeg privremenog prvaka Anatolyja Malikhina. Hrvač s pedigreom ruskog prvaka, dinamit u rukama i osim toga je brži od Francisa. Poprilično brži i bolje borbe u parteru, nivo crnog pojasa. Pogledajte našeg prvaka Arjana Bhullara, njegovo hrvanje i boks. Francis nije baš impresivan na podu, a udarci mu nisu tehnički dobro odrađeni. Tehnički nije ni približno dobar boksač kao Anatoly ili čak Bhullar", rekao je Sityodtong, dodavši:

"Imamo nekoliko boraca koje smo doveli u tešku kategoriju, a koje još nismo objavili, svi redom su ubojice. Ovo je godina u kojoj smo doveli svoj roster teške kategorije rame uz rame s UFC-om."

Prije svega mora se priznati da je Malikhin sjajan borac, netko tko izgleda kao teškaš koji bi itekako imao što reći u vrhu UFC-a. Kad smo kod Bhullara, on je u UFC-u već bio i tamo se nije proslavio. No, nije se nešto previše proslavio niti u ONE-u. Njegova borba za titulu prvaka, koju je prije deset mjeseci odradio protiv 43-godišnjeg Brandona Vere je nekoliko nivoa ispod bilo koje borbe dva rangirana UFC teškaša.

Misli li Chatri uistinu tako ili je u pitanju samo pokušaj provokacije prema Ngannouu, čime bi to bio svojevrsni početak pregovora za potencijalno najveću akviziciju singapurske promocije u njihovoj dosadašnjoj povijesti? Ne možemo znati, ali znamo kako je Sityodtong jedan izvrsni poslovnjak čija je svaka izjava tu s nekim ciljem.

ONE Championship ima novaca za platiti Francisa, kao i što su puno otvoreniji prema stavkama u ugovoru kakve isti zahtijeva od UFC-a. I ne smijemo se zavaravati, budu li oni zainteresirani za njegovo dovođenje, ponuda će biti itekako ozbiljna, konkretna te nešto što nas ne bi začudilo da UFC-ov teškaški prvak prihvati.

image

Chatri Sityodtong

screenshot (YouTube, ONE Championship)

Linker
26. travanj 2024 03:00