UFC

Prelimsi gotovi: Joel Alvarez ugušio protivnika, Mick Parkin uspješno debitirao u Londonu!

Makhmud Muradov, Bryan Barberena  

 George Tewkesbury/PA Images/Profimedia
Teška kategorija dobila je novo pojačanje

UFC event u Europi nas je ponovno obradovao prilagodbom termina koji nam nije zahtijevao noćno bdijenje kako bismo ga pratili. Ovaj spektakl održao se u Londonu, a preliminarni dio večeri završen je s nizom zanimljivih borbi obilježenih nekoliko atraktivnih prekida.

Makhmud Muradov i Bryan Barberena su obojica ušli u ovu borbu nakon niza od dva uzastopna poraza, što je bila dobra odluka UFC-a u formiranju mečeva jer je pružila priliku borcima da se vrate na pobjedničke staze. Muradov je pokazao višu razinu kvalitete kroz sve tri runde te je odnio pobjedu jednoglasnom odlukom sudaca (3x30-27).

Mick Parkin je u svom UFC debiju suočio snažnog protivnika, Jamala Poguesa, Amerikanca koji je stigao s nizom od tri uzastopne pobjede. Parkin se odlično snašao na velikoj pozornici i demonstrirao sve čari borilačkog sporta. Iako je prva runda bila izjednačena, Parkin je dominirao u sljedeće dvije runde. Konačna odluka sudaca bila je jednoglasna; sva tri suca su dodijelila 30-27 u korist Micka Parkina, koji se ovom pobjedom izvrsno predstavio UFC organizaciji.

Još jedan uspješan UFC debi vidjeli smo u Jonnyju Parsonsu, koji je u posljednjim sekundama druge runde zaustavio Dannyja Robertsa nizom snažnih udaraca. Ispunjavanje ovakvih izazova za dvojicu novaka pruža uzbudljiv pogled u budućnost, možda čak i prema susretima s borcima iz top 10 kategorije. Još k tome što je Mick teškaš, i činjenica da je i dalje neporažen je velika stvar za UFC-ovu tešku kategoriju. Bilo je tu još zanimljivih borbi, a rezultate čitave priredbe pročitajte u nastavku članka.

UFC London; rezultati preliminarnog dijela priredbe:

Daniel Marcos def. Davey Grant via podjeljena sudačka odluka (28-29, 29-28 x2)

Jonny Parsons def. Danny Roberts via TKO (udarci) R2

Joel Alvarez def. Marc Diakiese via submission (d’arce choke), R2

Mick Parkin def. Jamal Pogues via jednoglasna sudačka odluka (30-27, 30-27 & 30-27)

Makhmud Muradov def. Bryan Barberena via jednoglasna sudačka odluka (30-27, 30-27 & 30-27)

Ketlen Vieira def. Pannie Kianzad via jednoglasna sudačka odluka (29-28, 29-28 & 29-28)

Chris Duncan def. Yanal Ashmouz via jednoglasna sudačka odluka (30-27, 30-27 & 29-28)

Bruna Brasil def. Shauna Bannon via jednoglasna sudačka odluka (29-28, 29-28 & 30-27)

Jafel Filho def. Daniel Barez via submission (arm triangle choke), R1

Linker
27. travanj 2024 07:36