UFC

Preporođena Mackenzie Dern do kraja godine namjerava napasti titulu

MacKenzie Dern i Jason Parillo
 Instagram
Pobjedom nad Ninom Nunes, Mackenzie Dern potvrdila je svoje novonastale šampionske ambicije

Vjerojatno najimpresivniju predstavu UFC on ABC 2 priredbe upisala je Mackenzie Dern. Do svoje četvrte pobjede u nizu 28-godišnja borkinja došla je preko Nine Nunes, pobjedom polugom na ruci u prvoj rundi. Najveća je to njena pobjeda, ali i najimpresivnija te ju je dovela u Top 5 poredak ljestvice izazivačica slamka kategorije. A to je pozicija s koje se kreće gledati prema tituli, što niti kod nje nije iznimka.

"Spremna sam za cure iz vrha, uskoro bih mogla biti spremna boriti se za titulu, vjerojatno do kraja godine. Još nekoliko borbi, ali pojas je ono što svakako želim i gdje se vidim. Najvažnije je biti na sto posto, a u mom slučaju to znači biti staložena i razmišljati. Sve sam bliže tome, iako prekid u prvoj rundi nije nešto što sam si unaprijed vizualizirala. Osim toga, čak i da pobijedim moje iduće protivnice u prvoj rundi, želim znati da sam spremna za pet rundi, da sam spremna boriti se protiv prvakinje". rekla je Mackenzie nakon pobjede za MMA Fighting.

Ključna promjena dogodila se u njenom boksu. Mnogi su vjerovali kako bi joj Nina tu trebala stvarati probleme, posebno ako Mackenzie ne uspije što prije borbu odvesti na pod, ali to se nije dogodilo. Iako njen boks još uvijek ima rupa, poput toga da u udarce ulazi preširoko te da joj uvijek to tehnički nije na najboljoj razini, itekako se vidi rad s Jasonom Parillom. Čovjek koji je Michaela Bispinga doveo do UFC titule itekako je popravio njenu udaračku izvedbu, posebno po pitanju rada nogu. Nema sumnje kako će uskoro i ostalo izgledati bolje, a toga je i ona sama svjesna.

Zapravo, kaže da se osjeća kao u vrijeme kad je osvajala svjetske titule u BJJ-u, gdje je zapravo najuspješnija borkinja u povijesti, iako se iz tog sporta povukla već s 24 godine.

"Sve svoje svjetske titule uzela sam kad sam imala ovaj osjećaj. Ne želim biti previše samopouzdana, ali poznajem taj osjećaj. Sve ide lagano, na treningu dajem sve od sebe, jednostavno imam dojam da je sve onako kako treba biti. To sad napokon imam u MMA-u. Naravno, štošta se može dogoditi. Cure u Top 5 imaju puno više MMA iskustva i jedna greška može sve promijeniti. No, znam kako je biti prvakinjom i sad ću to pokušati ponoviti", najavila je ambicije, objasnivši što se to promijenilo kroz njene godine u UFC-u:

"Kad sam došla u UFC-u, imala sam iza sebe puno hypea, a s tim je došlo također puno hejtera i kritičara. Govorili su kako sam loša udarački, kako imam problema s kilogramima. A sad objavim jednu snimku s treninga i komentari su pozitivni, govore kako sam fokusirana. Govore da sam buduća prvakinja. Osjećam tu vibru i spremna sam zabavljati se i uživati u ovome."

Velika promjena kod Mackenzie dogodila se zapravo nakon što je rodila. Odjednom su nestali problemi s kilogramima, a i vrijeme koje provodi na plaži se smanjilo, odnosno zamijenilo ga je ono u dvorani te kod kuće. Tako je došao sjajan niz koji je započela u svibnju prošle godine i ne namjerava stati.

Glavna podrška su joj suprug i kći te se čini kako joj se s njima promijenio i fokus. A takva djeluje izuzetno opasno. Tko god joj bude iduća protivnica, nakon prošlog nastupa teško da će više itko u startu Mackenzie otpisati.

Linker
20. travanj 2024 06:27